• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
Mısır Askerinden İntikam Yemini
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır sınır birlikleri Mısır – İsrail sınırında dün akşam iftar vaktinde gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden askerin intikamını almak için yemin etti. İntikam yemini, Allah`a yemin ederiz ki intikam alacağız "nuksimu billahi inna munteqimûn" şeklindeki cümle ile ifade edildi.

Saldırı ile ilgili yeni iddialar da ortaya atıldı. Bazı basın kaynakları görgü tanıklarına dayandırdıkları haberde ölü sayısının 30 civarında olduğunu kaydetti. Ancak bu iddia resmi makamlar tarafından henüz doğrulanmadı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ülkede üç gün yas ilan etti. Saldırıda hayatını kaybeden askerler için askeri tören yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı, devletin askerlerin yakınlarına 25 Ocak Tahrir Devrimi şehitleri gibi sahip çıkacağını söyledi. Yüksek Askeri Konsey tarafından yapılan açıklamada ise, saldırıyı düzenleyenlerin bedelini ağır ödeyecekleri belirtildi.

Saldırı ile ilgili İsrail tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada saldırganların zırhlı araçları ele geçirerek İsrail sınırını geçmekteki hedeflerinin, İsrailli sivillere saldırmak olduğu iddia edildi. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, saldırganların tamamının öldürüldüğünü söyledi.

İsrail başbakanı Netanyahu da bir açıklama yaptı. İsrail`in sadece kendisine güvenmesi gerektiğine vurgu yapan Netanyahu, `İsrail ve vatandaşlarının güvenliği söz konusu olduğunda sadece İsrail ordusuna ve kendisine itimat etmesi gerektiğinin son saldırıda bir kez daha anlaşıldı` dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir