• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Van Sularında Problem Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Sağlık Bakanlığı tarafından belli kriterler doğrultusunda gerçekleştirilen denetimler neticesinde, 114 hazır içme suyu firmasının sağlıksız dolum, yetersiz hijyen, uygun olmayan depolama ve satış koşulları nedeniyle teşhir edilmesinin ardından, halk tedirginlik yaşamaya başladı.

 

Açıklanan firmalar arasında Van`dan da bir firmanın olması Vanlıları damacana suları konusunda tedirgin ederken, halk bu konuda ne yapacağını, kime güveneceğini şaşırmış durumda.

 

Konu ile ilgili olarak Van`da halk sağlığı konusunda en yetkili kişi olan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ile görüştük. İlke Haber Ajansı`na önemli açıklamalarda bulunan Acar, Van`da gerek şebeke, gerek damacana suları konusunda düzenli ölçümlerin yapıldığını ve kaygılanacak herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

 

Acar, \"Van`da içme suları kaynaktan başlayarak evlerdeki musluğa kadarki tüm hatlarda, isale hattında, kaynakta, depoda rutin numuneler alınarak, bunun yanında sıkıntı tespit edilen yerlerde fazladan numuneler alınarak Ankara`da Refik Saydam Hıfzıssıhha merkezi laboratuarına gönderiliyor. Orada hem kimyasal hem de mikrobiyolojik açıdan alınan sonuçlar takip edilip gerekli yerlere, belediyelere bildiriliyor. Olumsuz çıkması durumunda gerekli tedbirleri alması için ilgili kuruma bildiriyoruz\" diyerek suyun numune alınma aşamasından sonuçların değerlendirilmesi aşamasına kadar olan kısımla ilgili bilgiler verdi.

 

Gündemde olan ve halkın kafasını karıştıran damacana suları ile ilgili olarak da açıklamada bulunan Acar, \"Şu anda Türkiye`nin gündeminde damacana suları var. Bu suların analizi yapılırken hem bu suların kaynağından hem de damacanalarda ambalajlanmış sulardan numuneler alıyoruz. Alınan numuneleri Sağlık Bakanlığına gönderiyoruz. Bahsi geçen laboratuarda analizler yapılarak sonucuna göre gerekli işlemler yapılıyor. Fakat şu ana kadar Van`daki damacana sularında tespit edilmiş bir sorun yok. Bununla birlikte denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek. Sonuçları kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.\"dedi.

 

Van`ın içme sularında sağlık açısından ciddi hiçbir problemin olmadığını da söyleyen Acar, şebeke suyunun rahatlıkla içilebileceğini, belirli periyotlarda denetimlere devam ettiklerini, herhangi bir şikayet veya talep durumunda rutin denetimlere ekstra denetimler eklediklerini de söyledi.

 

Van Gölü`nde de herhangi bir problemin olmadığını, kirlilik seviyesinin normal değerlerde olduğunu belirten Acar, \"Gölde rahatlıkla yüzülebilir.\"dedi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir