• DOLAR 32.538
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2434.245
  • ...
İftar Programları Parasını Arakan`a Gönderecekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Geçen yıl Somali`de yaşanan kıtlık ve Van ilinde meydana gelen deprem nedeniyle iftar yemeğini iptal eden ve iftar yemeği paralarını Van ve Somali`ye gönderen Sağlık - Sen Bingöl Şubesi, bu yıl da iftar yemeği programını iptal ederek, iftar yemeği ücret tutarını Arakanlı Müslümanlara gönderecek.
 
Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında "Bilindiği gibi geçen yıl, iftar programlarımızı iptal ederek, gider miktarı kadar ücreti, Van ve Somali`ye göndermiştik. Bu yıl da iftar programını iptal edip, Arakanlı Müslümanlara yardımda bulunacağız." İfadelerini kullandı.
 
İnsan hakları ihlalleri nedeniyle son yirmi yıldır İLO başta olmak üzere pek çok uluslararası kuruluşun gündeminde yer alan Myanmar`ın , kara bir leke olmaya devam ettiğini ifade eden Hant, açıklamalarına şöyle devam etti: "Dünya ve ülkemiz bu acıyı hissetmeli ve elinden geleni yapmalıdır. Bangladeş hükümeti, hayatta kalmanın son çaresi olarak ülkelerine sığınmış Arakanlılar`a karşı insani ve vicdani sorumluluklarını yerine getirmelidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acilen Myanmar`a gözlemci heyet göndermeli ve kendi ülkelerinde vatandaşlık hakları ellerinden alınan Milyonlarca Arakanlı Müslümanın maruz kaldığı ırkçı etnik temizliğe seyirci kalmamalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı, Myanmar`da Müslümanlara dönük işlenen etnik temizlik felaketini bir an önce kendi gündemine ve BM gündemine getirmelidir. Mazlumun yanında olma erdemine sahip Türkiye`nin, Arakanlı Müslümanların sesi ve yardımcısı olacağına olan inancımız tamdır. Bu çerçevede, Türkiye, zulmün son bulması için bölgesel ve küresel platformlarda girişimlerde bulunmalıdır. Türkiye, ülkemizdeki yardım kuruluşları başta olmak üzere uluslararası yardım kuruluşlarının Arakan içerisinde ve mülteci kamplarında yardım dağıtabilmeleri için gerekli adımları en kısa sürede atmalı ve mutlaka sonuç almalıdır. " diye konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir