• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Tehlike oluşturan okul yolunun trafiğe kapatılmasını istiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkezde yeni açılan ve bugün itibariyle eğitim ve öğretim veren Gap Ortaokulunun çıkış kapısının trafiğin yoğun olduğu bir cadde tarafına yapılması öğrenciler için tehlike oluşturuyor.  

Araç trafiğinin yoğun olarak yaşandığı ve bazı sürücülerin süratle geçtiği caddede öğrenciler, okul çıkışı adeta ölümle burun buruna geliyor.

Okuldan çocuklarını almaya giden veli ile öğrencileri, caddenin trafiğe kapatılmasını ya da güvenlik önlemlerinin artırılmasını istediler.

Gap Mahalle Muhtar Adayı Erkan Daş, okul yönetimiyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, korkularının, ölümlü bir kazanın yaşanması olduğunu ifade etti.

"Öğrencilerin karşıdan karşıya geçmesi çok büyük tehlike arz ediyor"

Daş, "Yeni açılan Gap Ortaokulunun daha önce bir sokak aşağıda olması trafik ve öğrenciler açısından çok iyiydi. Okulun buraya taşınması ve önlem alınmaması tehlike yaşatıyor. Siirt Çevreyolu altından geçen alt geçitti kullanan sürücüler, okul sokağından yollarına devam ediyorlar. Buradan öğrencilerin karşıdan karşıya geçmesi çok büyük tehlike arz etmektedir. Yetkililerden ricamız, önerimiz, bu yolun trafiğe kapatılması, kapatılmasa bile en azından önlemlerin artırılmasıdır. Buraya uyarı levhalarının konulması ve trafik polislerinin konulmasını istiyoruz. Yolda, tümsekler yetersiz. Tümseklerin daha fazla olmasını istiyoruz. Bu okul bugün eğitim ve öğretime yeni başladı. Okul önünde herhangi bir kazanın yaşanmaması için mahalleliyle bir araya geldik." dedi.

"Ölümler yaşanmadan bu yol kapatılmalıdır"

Mahallelerinde okul yapıldığı için emeği geçenlere teşekkür eden Civar Değer, "Bu kadar güzel bir okul yapılmış ama bir ölüm yolu da okulun önünde mevcuttur. Bu nedenle yetkililerin bunu göz önünde bulundurması ve acil bir şekilde bir çözüm bulması gerekiyor. Okulun önünden geçen yol, trafiğe kapatılmalıdır. Aksi takdirde, Allah korusun burada çocuklar ölebilir. Ölümler yaşanmadan bu yol kapatılmalıdır. Canlar gittikten sonra burayı trafiğe kapatmanın bir anlamı kalmaz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar okuldan çıktığı gibi arabaların karşısında"

Mahalle sakinlerinden Gülcan Korkmaz da "Biz de aynı şeyleri dile getirmek istiyoruz. Caddenin durumu gözler önünde… Çocuklar okuldan çıktığı gibi arabaların karşısında ve bir can güvenlikleri de yok. Trafik polislerinin de en azından öğrencilerin dağılış saatlerinde bu caddede olması gerekir. Hepimiz için can güvenliği yok. Herkesin her gün ortaokul okuyan çocuğuyla okula gidip gelmesi sıkıntıdır. Caddenin trafiğe kapatılmasını istiyoruz. Yeni okulumuzu beğeniyoruz. Çok güzel ve eksiksiz yapılmış. Her şey çok güzel tek problem yoldur. Bunun için yetkililer bir çare bulsun." şeklinde konuştu.

"Arkadaşımıza araba çarptı"

Lazgin Elmanoğlu ise şunları kaydetti:

"Biz, 3207 Sokağın çocuklarımız için kapatılmasını istiyoruz. Gap İlköğretim okuluyla Gap Ortaokulun arasında bulunan kavşakta çok yoğun bir trafik oluşuyor. Orada bir can vermeden bir devlet memurunun sürekli görev almasını istiyoruz. Bu konular hakkında yetkililerden yardım istiyoruz."

Gap Ortaokulu öğrencilerinden Elif Nisa Baran da "Bu yolun kapatılmasını istiyoruz. Çünkü burada bugün arkadaşımıza araba çarptı. Araçlar başka arkadaşlarımıza çarpmasın diye can güvenliğimiz için bu yolun kapatılmasını istiyoruz." dedi. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

































Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir