• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Yetim ve öksüz öğrenciler için kayak etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen "Hep Birlikte Bingöl İçin El Ele" SODES projesi kapsamında il merkezindeki ortaokullarda eğitim gören 172 yetim ve öksüz öğrenciye yönelik Hesarek Kayak Merkezinde etkinlik düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl merkezinde bulunan ortaokullarda eğitim gören öksüz ve yetim 172 öğrenci için il içi gezi düzenlenerek, Hesarek Kayak Merkezine götürüldü.

Öğrencilerle birlikte Hesarek Kayak Merkezine gelen Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, bu öğrencilere yönelik birçok alanda etkinlik düzenlediklerini, bugünkü etkinliğin ise daha anlamlı ve önemli olduğunu söyledi.

Ortaokullarda eğitim gören 172 öksüz ve yetim öğrenciye yönelik Hesarek Kayak Merkezinde etkinlik düzenlediklerini belirten Engin, "Etkinlik kapsamında hem çocuklarımızın eğlenmesini sağladık, hem de Hesarek Kayak Merkezini göremeyen çocukların da görmesini sağladık. Amacımız, bu çocukların sahipsiz olmadığını, onlara her zaman her konuda destek olduğumuzu göstermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerle çocukların bir nebze de olsa anne ve baba yokluğunu unutturmaya çalışıyoruz. Akademik eğitimlerin yanı sıra bu tür etkinlikleri de önemsiyoruz. Çocuklarla daha yakından ilgilenme ve sohbet etme imkanını yakaladık ve bu etkinliğin ne kadar faydalı olduğunu gördük. Bugün buraya birçok öğrencinin ilk defa geldiğini ve sevinçlerini bizimle paylaştıkları için de çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ile birlikte toplu fotoğraf çekiminin ardından, öğrenciler kendilerine verilen kızaklarla yaklaşık 3 saat boyunca kayarak gönüllerince eğlendi. 

Etkinlik tesiste öğrencilere sucuk ve köfte ikramıyla sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir