• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Gel Ey Resul (S.a.v.)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Senden asırlar sonra Seni özlüyoruz ey Resul. Zulmün bu karanlık çağında Mekke`deki karanlıktan daha beter bir karanlık çağda sana hasretiz Ey Resul. İnsanlık değeri ve onurunun ayaklar altında çiğnendiği bu hayâsızlık çağında seni arıyor gözlerimiz Ey Resul.

Allah (cc)`in önünde eğilmesi gereken başlar bugün Allah (cc) dışında her şeye eğilir oldu ve insanlık Mekke toplumunda olduğu gibi kimin önünde eğileceğini unuttu. Gel de gerçek mabudun kim olduğunu öğret insanlığa yeniden Ey Resul. Hani Mekke`de gelişen olaylar, yaşanan haksızlıklar ve işlenen günahlar seni çok üzüyordu.Sen bu yaşananlara bir çözüm bulmak, insanları bu bataklıktan kurtarmak için sürekli Hira`ya gidip Rabbine sığınıyordun ve bu insanları doğru yola iletmek için çözüm yolları arıyordun. Sonunda Rabbimizin izni ile onlara bir rahmet, bir kurtarıcı, bir yol gösterici olarak geliyordun ya Ey Resul! İşte bize yani bugüne de gel bir müjdeci ve bir kurtarıcı olarak. O dönemde ezilenler, haksızlığa uğrayanlar ve diri diri toprağa gömülen masum kızlar için bir umut oldun ey Resul ama bugün insanlık ölüyor onlara rehberlik edecek onları o bataklıktan kurtaracak kimse kalmadı ve Sen her şeye bir tabip, bir doktor olarak gel bu çağa. Yaralarımıza bir merhem olmaya gel ey Resul. Bu dönemde de kızlar hatta erkekler diri diri toprağa gömülür oldu ama onları kurtaracak bir rehber yok ve bizler sana muhtacız ey Resul. Biz bugün her alanda Senin yokluğunu hissediyoruz. Her problem Senin o değerli çözümlerine muhtaç ey Resul. Çünkü Sen öyle bir önderdin ki insanlık namına hiçbir şey bilmeyen bir toplumdan tamamen ilk durumlarına zıt bir toplum oluşturuyordun ey Resul. İşte bugün de böyle bir devrime ihtiyaç var ey Resul ama Sen yoksun!!! Ama Sen gitmeden evvel bize iki emanet bırakmıştın. Onlara sarılan ve onları yaşayan yolunu şaşırmayacak ve sapmayacaktı. Bize bıraktığın emanetler; en büyük mucizen Kur`an-ın ve Senin sünnetin idi. Heyhat ki biz onları da unuttuk, onlara sarılmayı da unuttuk. Gel ey Resul`den kastımız Kur`an-ın yeniden bize hayat vermesi ve Resulallah (sav)`in ümmetinin

hayatımızda işlerlik kazanmasıdır. Yani sünneti yaşama konusunda ciddi bir çalışma içine girmektir. Rabbim bizleri bu iki emaneti hakkıyla taşıyan ve onlara ciddi bir şekilde sarılan kullarından eylesin.

Recep Altındağ / Denizli - Yaş: 21

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.

Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.

Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir