• DOLAR 32.56
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2437.989
  • ...
Bayanların Mukabele Aşkı Mescitlere Sığmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım`da yaşanan depremlerden sonra Van`ın birçok noktasına konteyner kentler yapıldı. Ramazan ayının gelmesiyle konteyner kentleri manevi bir hava sararken Kur`an ayı olan bu ayda özellikle bayanlar mukabelelerden geri durmuyor. Her sokak başında elinde Kuranla yürüyen bir bayan görmeniz mümkün.
 
Kimi bayanlar mukabele programına katılamadığı için evde Kuran okuyorken kimi bayanlar da evlerde toplanıp mukabele halkası şeklinde Kuran okuyor. Anadolu konteyner kentinde kalan bayanlar da farklı farklı evlerde toplanıp mukabele okuyor.
 
Mukabele yapan bayanlar, hep birlikte toplanıp kuran okudukları için çok mutlu olduklarını belirterek, " bizler için her gün saat 10.00-11.00 arasında mescitlerde mukabele yapılıyor. Ancak mescide hepimiz sığmıyoruz. Bazı arkadaşlarımız mescitte okuyor. Bizler de kendimizi ve evlerimizi mukabelenin bereketinden mahrum etmemek için arkadaşlarımızla toplanıp Kuran halkası oluşturuyoruz. Birçok evde bu şekilde mukabele halkaları oluşturuluyor" dedi.
 
Öte yandan konteyner kentlerdeki mescitlerde erkekler için de her öğle ve ikindi namazlarından sonra yapılan mukabeleye çoluk çocuk her yaştan onlarca insan katılıyor.
(Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir