• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Suriye`ye Adalet İçin Meşaleli Yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Mazlum-Der İstanbul Şubesi`nin organizasyonuyla bir araya gelen gençlik örgütleri Suriye`ye adalet için meşalelerle bir yürüyüş gerçekleştirdi. Birçok STK`nın destek verdiği eylem Yıldız Hamidiye Camii avlusunda yapılan iftar ile başladı. İftarın ardından yaklaşık 300 genç meşalelerle Barbaros Bulvarı boyunca Beşiktaş`a kadar yürüdü.

Gençler yürüyüş boyunca "Suriye Halkı Yalnız Değildir", "Uyan, Diren, Özgürleş", "Zulme Karşı Omuz Omuza", "Katil Esed Hesap Verecek" sloganları atarak "Adalet, Her Zaman, Her Yerde" ve "Yüzlerce şehit, Binlerce Yaralı, On Binlerce Gözaltı, Bu Mu Esad`ın Reformu?" yazılı pankartlarla yürüdüler.

Suriyeli Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmayacağız
Yürüyüşün sonunda Mazlum-Der Dış İlişkiler Koordinatörü Abdurrahman Babacan bir açıklama yaptı. Babacan konuşmasında "Bu akşam, zulüm gören Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağımızı haykırmak için burada toplandık. Baas zulmü altındaki Suriye`de özgürlük ve adalet talebiyle ayağa kalkan halka karşı on yedi aydır acımasız bir vahşet icra ediliyor. Şehirler tanklarla, füzelerle, ağır silahlarla bombalanırken, savunmasız siviller vahşice katlediliyor. Genç erkeklerin boğazları kesiliyor, kadınlar tecavüz edildikten sonra öldürülüyor. Rejim güçlerince gerçekleştirilen saldırılar neticesinde bugüne kadar on binlerce insanın can verdiği Suriye`de kitlesel tutuklamalar ve kayıplara ek olarak 320 bin insan işkence ve ölüm korkusuyla ülkelerini terk etmiş durumda. Şüphesiz, kardeşlerimizin bu şekilde acımasızca katledilmesi, çocuklarımızın hunharca boğazlanması, ırzlarımızın kirletilmesi karşısında harekete geçmesi gereken bizleriz! Bizler `Allah`ım senden başka kimsemiz yok` diye haykıran Suriyeli kardeşlerimizi ne Baas diktatörlüğünün olmayan insafına, ne emperyalist güçlerin keyfine, ne de kimi siyasi kaygıların çıkarcılığına terk edemeyiz!" dedi.

Suriye halkının Baas rejiminin ve işbirlikçilerinin işlediği insanlık suçuna karşı tüm insanlığa, özgürlük ve adalet için mücadelenin ve mümin vakarıyla direnişin somut bir örnekliğini sunduğunu belirten Babacan, Suriye halkının ağır bedeller ödemelerine rağmen zafere ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti.

Eylem, yapılan dua ile son buldu.

(Abdusselam Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir