• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Gizli Tanık` Duruşmada Kimliğini Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmada ``gizli tanık İsmet``in sesi bozulmadan görüntüsü değiştirilerek ifadesinin alınmasına geçildi.

Ancak gizli tanık, daha önce duruşmada tanık olarak ifade verdiğini belirterek, kimliğini açıkladı. Gizli tanık, 5 Temmuz 2012 günü duruşmada ifade veren Semih Genç olduğu söyledi.

DHKP/C itirafçısı olan Genç, 30-40 yıldır örgütün içinde yer aldığını ve Dursun Karataş ile çalıştığını anlattı.

Sabancı suikastına ilişkin bilgi vereceğini ifade eden Genç, ``DHKP/C, Sabancı suikastını, Buca Cezaevi`nde 3 kişinin öldürülmesi üzerine gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Ben Romanya`da Fehriye Erdal ile aynı evde kaldım. Fehriye Erdal, Buca olaylarından 3 ay önce Sabancı Center`da işe girip istihbarat çalışmalarına başlamıştı. Bu, suikast için daha önceden hazırlık yapıldığını gösteriyor`` dedi.

Özdemir Sabancı`nın öldürülmesinin en temel nedeninin, ``Sabancı`nın Kürt raporunu açıklaması`` olduğunu iddia eden Genç, Bekaa`daki kampta da 80-90 kişilik Dev-Sol militanlarını eğiten subaylar olduğunu öne sürdü.

Genç`in ifadesinin tamamlanmasının ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese,  Abdullah Öcalan`ın bir dönem avukatlığını yapan Doğan Erbaş, İrfan Dündar ve Zeki Okçuoğlu`nun savcılık ifadesi olup olmadığının TMK`nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na sorulmasına karar verdi.

Duruşma, 6 Ağustos Pazartesi gününe ertelendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir