• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Kılıçdaroğlu: Elime Su Dökemezsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonda tartışma çağrısına karşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği “Ben ustayım, o çırak” sözlerine Erzincan’dan bir kez daha yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Çık karşıma kim usta, kim çırak ben sana gösteriyim. Elime su dökemezsin” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu’nun Erzincan mitingi, 1 saat 20 dakika gecikmeli olarak başladı. Kılıçdaroğlu, sabah katıldığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul toplantısının, Başbakan’ın geç gelmesi nedeniyle 45 dakika gecikmeli başladığını ve bu yüzden bugünkü programının aksadığını belirterek, “Zamanı iyi yönetemeyen memleketi yönetemez” dedi.

Kılıçdaroğlu, meydanda bulunan Erzincanlıları “Biliyorum bir şey söylemeyeceğim yine Recep Bey kızacak, Allah’ına kurban Erzincan” diyerek selamladı. Erzincan’ın acılarıyla da var olmuş bir kent olduğunu, buna rağmen gönül birlikteliğini koruduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Erzincan’ın en büyük sorunlarından bir tanesinin işsizlik olduğuna dikkat çekerek, “Millet mi doğruyu söylüyor, Recep Bey mi doğruyu söylüyor. İşsiz olan sizsiniz, o işsiz değil” şeklinde konuştu.

-“MEMLEKETİ İYİ YÖNETEMEDİLER”-

Cumhuriyet tarihinde ilk kez AKP Hükümeti döneminde ithal kurbanlık geldiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Her şeyimiz var yurt dışından niye bu hayvanlar geliyor? Gelmemesi lazım. Her türlü imkanımız var. Memleketi iyi yönetemediler. Yurt dışından canlı hayvan gelecek bizim besicimiz iflas edecek, buna razı mısınız? Ben de razı değilim. O zaman gönül birlikteliğimiz var. Halkın iktidarında bu tür olaylara son vereceğiz, bizim insanımız üretecek.”

-DOĞU, GÜNEYDOĞU’DA HİÇBİR FABRİKA ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK-

Kılıçdaroğlu, Erzincan’da bulunan şeker fabrikasının özelleştirilmesinin söz konusu olduğunu dile getirerek, “Sadece Erzincan’a değil, Adıyaman’a da, Erciş’e de sözüm var, Doğu ve Güneydoğu’da hiçbir fabrikayı özelleştirmeyeceğiz, tamamını çalıştıracağız” dedi.

-“SEN YOKSULUN YOKSULLUĞUNU AFİŞE EDİYORSUN”-

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında 40 yıllık bir hayali gerçekleştirerek Aile Sigortası Projesini uygulayacaklarını ifade ederek, “Geliri asgari ücretin altında olan her ailede kadının banka hesabına en az 600 lira yatıracağız. Onu, çocuklarını namerde muhtaç etmeyeceğiz” dedi. AKP’li yöneticilerin Aile Sigortası Projesini eleştirirken “Biz zaten daha fazlasını veriyoruz” Dediklerini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Hadi canım sen de.

Sen yoksulun yoksulluğunu afişe ediyorsun, onun yoksulluluğunu engellemiyorsun. Ben onun yoksulluğunu engelleyeceğim. Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek” ifadesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, çiftçilerin toplan 2.5 milyar TL elektrik borcunun bulunduğunu, bu rakamın 900 milyonunun ana para, 1.6 milyar TL’sinin ise faiz olduğunu kaydederek, “Bakın tefeci hükümete bakın. Bir de bunlar faize karşıydı değil mi, hem anaparayı hem de faizi sileceğiz. Çiftçi rahat bir nefes alacak” dedi. Kılıçdaroğlu, kullanılmayan doğalgazın bedeli olarak İran’a 2.6 milyar dolar ödendiğini söyleyerek, “Sorun hükümete inkar ederlerse Erzincan meydanından söz veriyorum 2.6 milyar dolar ödediklerinin banka dekontunu onların boynuna asacağım” diye konuştu.

-“TÜRKİYE KARDEŞ KAVGASINDAN BIKTI”-

Kılıçdaroğlu, AKP’lilerin sık sık “Hazreti Ömer’in adaletinden” söz ettiklerini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hazreti Ömer’in adaletinden söz edeceksen kendi kızının düğün davetiyesini devletin uçağı ile Ürdün’e göndermeyeceksin. Ne dedim size bunların maskelerini indireceğim. Adaletse adalet, düzense halkın düzeni, zengin olacaksa halk zenginleşecek. Bu kardeşinize yetki verin, 13 Haziran’dan itibaren AKP Genel Merkezine bağlı hortumları keseceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin değiştiğini ve “Halkın iktidarını istediğini” vurgulayarak, “Türkiye yolsuzluktan, haksızlıktan, kardeş kavgasından, ayrışmaktan bıktı. Ben ayrıştırmayacağım, bütünleştireceğim, ben bölmeyeceğim herkesi kucaklayacağım, ben doğu batı, kuzey güney ayrımı yapmayacağım. Hakkari de benim ülkem Edirne de, Çorum da benim ülkem Samsun da. Bu ülkede hiç kimseyi etnik kimliğinden, inancından dolayı ayrıştırmayacağım, herkesi kucaklayacağım” şeklinde konuştu.

-“ÇIK KARŞIMA KİM USTA KİM ÇIRAK GÖSTERECEĞİM”-

Başbakan Erdoğan’ın 11 Mayıs’ta, Lüleburgaz’da yaptığı mitingde “Yolsuzluk yapan bakanları listeye almadım” dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Allah konuşturur, Allah büyüktür. Recep Tayyip Erdoğan sana soruyorum, düzgün adamsan, halka hesap vermeyi namuslu görev kabul ediyorsan, sen de zerre kadar onur varsa, çık şu bakanlar yolsuzluk yaptı diye isimlerini ver” dedi.

Başbakan’ın konuya ilişkin “Ey Kılıçdaroğlu AKP’nin içinden sanane” dediğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bakanların yolsuzluk yaptı diye sen söylüyorsun. Ben de sana diyorum ki; kim yaptı? Çık söyle, niye söylemiyorsun?” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kendisin SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan’a televizyonda tartışma çağrısını yinelerken “Yüreğin varsa, senin istediğin yerde, istediğin kanalda, televizyon istemiyorsan istediğin meydanda, istediğin gazeteciler ile gel karşıma, sen sor ben cevap vereyim, ben sorayım sen cevap ver” ifadesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan’ın “Ben ustayım o çırak” sözlerine bir kez daha yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Çık karşıma kim usta, kim çırak ben sana gösteriyim. Elime su dökemezsin” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de “Din ve etnik kimlik ticareti” yapıldığını, kendisinin projelerinin ise insana dair olduğunu belirterek, “Ben onların uçuk kaçık projeleri ile değil, vatandaşın boğazı ile ilgileniyorum. Helal lokma inecek vatandaşın boğazından” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından AKP’den CHP’ye geçen “Yoğurtlu Belediye Başkanı Hasan Halit Hayran ile DSP’den CHP’ye geçen Çağlayan Belediye Başkanı Çetin Çay ve Obaköy Belediye Başkanı Dursun Giden ile çeşitli partilerden CHP’ye katılan belediye meclis üyelerine rozet taktı.

ANKA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir