• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Zulme Karşı Birlik Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens, Myanmar`ın Arakan bölgesindeki Müslümanlara yönelik yapılan vahşeti İlke Haber Ajansı`na değerlendirdi.

Yaklaşık 30 yıldır Arakanlı Müslümanlara yönelik sistematik bir şekilde soykırımın yapıldığına işaret eden Cens, "Ancak bu kez vahşetleri görüntülendi ve dünya kamuoyunun dikkatini çekti. Eğer görüntülenmemiş olsaydı bu da bir şekilde Myanmar`daki Budistlerin yaptığı yanlarına kar kalacak şekilde üstü örtünecekti. Ne yazık ki benzeri vahşetler dünyanın pek çok yerinde Müslümanlara karşı yapılıyor ve bunun çok azı delillendirilebiliyor, belgelendirilebiliyor ve çok azıda görüntülenebiliyor" dedi.


Batının İki Yüzlülüğü
Keşmir, Doğu Türkistan ki soykırım ve zulüm Burma`daki vahşetten geri olmadığını belirten Cens, "İşin ilginç tarafı bu vahşette 4 bin Müslüman`ın katledildiği söyleniyor, bu katledilen 4 bin Müslüman`a rağmen halen Batı`dan bir ses çıkmış değil. Birleşmiş Milletler ciddi bir şekilde işin üzerinde durmuş değil. Daha geçenlerde Birleşmiş Milletler bir heyet gönderdi ve heyet yanına Burmalı katilleri alarak gidip Arakan`daki Müslümanlara diyor ki, sizler bir katliama, bir zulme maruz kaldınız mı diye. Tabi bu şekilde Birleşmiş Milletlerin sağlıklı bir sonuç alması mümkün değil. Yanlarına onların katillerini alarak doğruya ulaşması mümkün değil. Bu aslında batının ikiyüzlülüğünü gösteriyor" diye konuştu.


Amerika ve İsrail`in çıkarları için batının sesiz kaldığını ileri süren Cens, "Kaddafi ve halkı çatıştığı zaman Libya halkı Batı`nın müdahalesini istemiyordu. Buna rağmen işgalci NATO müdahale etti. Suriye`de 17 aydır çatışmalar sürüyor ve 17 aydır Suriye ile ilgili Amerika`nın açıklama yapmadığı gün yok, Batı`nın açıklama yapmadığı gün yok. Fakat Burma`da 4 bin insan katledilmiş, mülteciler büyük bir dram yaşıyor ve açlıktan ölecek duruma gelmişler, Batı`dan ses yok. Neden ses yok, çünkü Batı`nın burada bir çıkarı yoktur. Batı`nın hesabına geliyor, Dünya`da ne kadar Müslüman ölürse büyük şeytan Amerika ve Batı buna sevineceklerdir" dedi.


Zilletten Kurtulmanın Yolu Vahdetten Geçer
Bu kadar Müslüman ülkeler olduğu halde Müslümanların dünyanın her yerinde ezildiklerini belirten Cens, bunun sebebini ise birlik olmamaktan kaynaklandığını söyledi. Cens, "Peygamber (sav)`imiz buyuruyor ki, ben bir aylık mesafeden kâfirin kalbine korku salmakla yardım olundum. Bugün Ortadoğu`nun kalbinde Müslümanlara karşı saldırı yapılıyor. Müslümanlar suikasta uğruyor, Irak, Lübnan Afganistan ve pek çok İslam ülkesi saldırıya uğradı. Bu cesaretlerini nerden alıyorlar, İslam âleminin, İslam ümmetinin heybetinin kalmayışından alıyorlar. Heybeti getiren birliktir, İslam ümmetinin dirliğidir, bütünlüğüdür" dedi.


İslam âleminde 10`un üzerinde Arap ülkesinin var olduğunu, ancak her birisinin hesabı farklı olduğunu belirten Cens sözlerine şöyle devam etti "Müslümanlar, Diyanet vasıtasıyla Burma için para topladı. Müslümanlar Burma`ya para ile yardım etmesinler. Eğer yardım etmek istiyorlarsa bulundukları yerde, köyde, şehirde başlamak üzere vahdet için bir şeyler yapsınlar. Eğer bugün Burma onlara bir ibret olmazsa, yarın, daha pek çok Burma olacak, Gazze, Libya, Afganistan Müslümanlar kendilerini bu halden bu zilletten kurtarmak istiyorlarsa bir an önce vahdeti sağlamaya çalışsınlar ve bundan başka kurtuluş yolları yok" diye kaydetti.


Leş Kargaları Gibi Üşüşüyorlar
1,5 milyarlık ümmetin Birleşmiş Milletlerde veto etme hakkının olmadığını dile getiren Cens, "peki kimlerin hakkı vardır, tamamen bu batılı emperyalistlerin vardır. Bütün Müslümanlar dünyanın her bir yerinde katlediliyor ve Birleşmiş Milletler buna sessiz kalıyor. Müslümanların bir hazinesi olduğunda, kıymetli bir rezervi olduğunda ister yer altı, ister yer üstü bakıyorsunuz ki ittifak kuvveti toplanmış leş kargaları gibi Müslümanların topraklarına üşüşüyorlar ve Müslümanların kanını döküyorlar. Buna cesaret etmelerinin sebebi Müslümanların vahdetlerinin olmamasındandır. Müslümanlar kendilerine iyilik yapmak istiyorlarsa, bir an önce bulundukları yerden başlamak üzere vahdeti elde etmelidirler" şeklinde konuştu.


Cens, Burma`da Arakanlı Müslümanlara sadece "dua etmek yetmez" diyerek "Dünya`nın dört bir yerindeki mazlum Müslümanlara yardım etmek istiyorlarsa, para göndereceklerine ilk başta bulundukları yerden başlamak üzere vahdeti sağlasınlar. Müslüman gruplar arasında dayanışmanın, kaynaşmanın ve yakınlaşmanın olması lazım. Bugün İslam ümmetine yapacağımız en büyük iyilik, vahdeti sağlamaktır. Bu vahdeti elde etmedikçe ne Arakan, Gazze, Mısır, Libya ve diğer İslam ülkelerine yapılan katliamlar son olacak" açıklamasını yaptı. (M. Fatih Akgül/M. Sait Çelik-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir