• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
Atan Kalpte 4 Damara Aynı Anda Koroner Bypass
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH)`ne, akciğer ve böbrek hastası olmasına rağmen, kalp fonksiyonlarının yarısından fazlasını kaybettiği tespit edilen 75 yaşındaki Yusuf Akdemir, Op. Dr. Utkan Sevük` ün öncülüğünde Op. Dr. Tevfik Güneş`in yardımı ile yaptığı başarılı bir ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.

Hastanın atan kalbi durdurulmadan, kalp akciğer makinesine bağlanmadan, kalpteki 4 damara, aynı anda koroner bypass ameliyatı yapıldı. 3 saat süren ameliyattan 1 gün sonra servise çıkarılan hasta Yusuf Akdemir, 5`nci günde de taburcu edildi.

Diyarbakır`da daha önce akciğer ve böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan 75 yaşındaki Yusuf Akdemir`in Kardiyoloji servisinde Kardiyolog Uzman Dr Rojhat Altındağ tarafından yapılan tetkiklerinde koroner damarlarının ciddi oranda tıkandığı kalp fonksiyonlarının nerdeyse yarısını kaybettiği ve karnındaki aort damarında balonlaşma(anevirizma), sol bacağında da damar tıkanıklığı olduğu tespit edildi. Yaşı ve tespitler sonucu ameliyat riski yüksek olan hasta Akdemir, kalp cerrahı Op. Dr. Utkan Sevük`ün öncülüğünde Op. Dr. Tevfik Güneş`in yardımıyla ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyattan bir gün sonra servise çıkarıldığı ve 5 gün süren tedavi sonrasında ise sağlığına kavuşarak taburcu edildiği öğrenildi.

Başarılı geçen ameliyat sonrası hastanın durumu ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Utkan Sevük, birden fazla rahatsızlıkları nedeniyle çok riskli bir ameliyatı başarılı bir şekilde sonuçlandırdıklarını belirterek, \"75 yaşındaki hastamıza kalp damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle koroner bypass ameliyatı kararı verdik. Hastamızın ek olarak böbrek ve akciğer hastalığı, karnındaki aort damarında balonlaşma ve sol bacağındaki damarlarında tıkanıklığı mevcuttu. Geçirdiği kalp krizi ve damar tıkanıklığı nedeniyle kalp fonksiyonlarının nerdeyse yarısını kaybetmişti. Eşlik eden bu hastalıkları nedeniyle yüksek riskli olan hastamızın atan kalpte, yani kalbini durdurmadan ve kalp akciğer makinesine bağlamadan dört damarına koroner bypass ameliyatı yaptık. Ameliyat sonrası 5 günde taburcu ettik. Hastamızın ameliyat sonrası herhangi bir problemi olmadı ve kalp fonksiyonlarında düzelme oldu\" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir