• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
SBS Türkiye Birincisi ve İkincisinden Valiye Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Öğrencileri başarılarından dolayı içtenlikle kutladığını ifade eden Vali Güzeloğlu, \" Öncelikle bu sınavın sadece bilgiyi ölçen değil aynı zamanda çocuklarımızın sosyal başarılarını da ölçen bir sınav olduğunu belirtmek isterim\" dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Gül, Seviye Belirleme Sınavı`nda (SBS) 1 milyon 75 bin 533 öğrencinin arasından sıyrılarak Türkiye birincisi olan Nezihe Ezgi Menzi ile Türkiye ikinciliği elde eden Muhammed Yusuf Efe ile beraber böyle bir başarı neticesinde burada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gül, ilimiz için eğitimde niteliğini artırmak adına yaptıkları çalışmaların meyvelerini toplamanın kendileri için ayrı bir haz olduğunu söyledi.

 

TED Mersin Koleji öğrencisi olan Menzi ise başarısında katkısı olan başta ailesi, öğretmenleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Satrancın başarısına yaptığı katkıya işaret eden Menzi, katıldığı yarışmaların özellikle sınav kaygısını aşmasında önemli rolü bulunduğunu vurguladı.

 

SBS ikincisi olan Efe`de öncelikle öğrencisi olduğu Pirireis İlköğretim Okulu öğretmen ve idarecileri olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu. Efe, \"Başarımın altında düzenli çalışma olduğunu belirtmek istiyorum.\" diye konuştu.

 

Güzeoğlu`nun gelecekteki hedefini sorması üzerine SBS ikincisi olan öğrenci amacının Teknoloji ve mühendislik konularında dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) `ne girmek olduğunu açıkladı.

 

Ziyaretin sonunda Güzeloğlu tarafından SBS birinci ve ikincisi hediye paketi ile ödüllendirildi.(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir