• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Üniversite Tercihleri 3 Ağustos`ta Son Buluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - ÖSYM`den yapılan açıklamada, 23 Temmuz 2012 tarihinde başlayan 2012-ÖSYS tercih işlemleri, 3 Ağustos 2012 tarihinde sona ereceğini ve adayların bu uyarıya dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.

 

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ya da yanlış yapmaktan çekinen adayların Başvuru Merkezlerini kullanmaları önerildi.

 

ÖSYM`den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: \"Tercih gönderme süresi uzatılmayacaktır. Bu nedenle adayların, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla göndereceklerse süresi içinde bir Başvuru Merkezine gitmeleri; tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak yapacakların ise \"Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir.\" uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan Tercih Listesinin bir dökümünü alarak saklamaları gerekmektedir.

 

Tercih işlemini bir Başvuru Merkezinden yapacak adayların, tercih bildirim işleminin son günü olan 3 Ağustos 2012 tarihinde Başvuru Merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak bu tarihten önce tercih işlemini tamamlamaları yararlarına olacaktır.

 

Tercih işlemlerini tamamlayan tüm adayların tercih bilgilerini, ÖSYM`nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih süresi içinde kontrol etmeleri ve yerleştirme işleminin diğer aşamalarında gerekebileceğinden yazıcıdan tercih kayıt bilgilerinin bir dökümünü alarak saklamaları önemle hatırlatılır.\" (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir