• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
Genç`teki Hayvan Irkları Islah Ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Genç İlçesi Tarım Müdürü Mustafa Metin, İlçede çok sayıda hayvan ırkının olduğunu söyleyerek, bu ırkların ıslah edilmesi yönündeki çalışmalarının başladığını bildirdi.

Çiftçilerden kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Metin, "Suni tohumlama çalışmalarımız başlamıştır. Çiftçilerimizin bize müracaat etmeleri gerekiyor. Bu hayvan ırkı ıslah çalışmaları gerçekten önem arz eden bir konudur. Çiftçilerimizin buna önem vermelerini istiyoruz. Hayvan başı 25 TL olarak bir fiyat belirledik``dedi.

Küçükbaş hayvan desteklemeleri devam ediyor

Her yıl düzenli olarak yapılan küçükbaş hayvan destekleri bu yıl da yapılacağını hatırlatan İlçe Tarım Müdürü Metin, "Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca hayvan başına yapılan destekler bu yıl da devam edecek.
Doğum yapmış dişi hayvan başına 15 TL verilecek. Bu destekten faydalanacak vatandaşlarımızın en az 25 tane doğurmuş küçükbaş hayvan sahibi olmaları gerekiyor. Aynı zamanda faydalanabilmeleri için yeni doğmuş kuzu ve oğlaklarına brusella aşısı yapmaları gerekiyor. Önümüzdeki aylarda bu hayvanlara küpe takma çalışmalarına başlanılacak" diye konuştu.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir