• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
Ramazan`da Çeçen Kardeşlerinizi Unutmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / İstanbul

Rahmet ve bereket ayı Ramazan’da yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülmeye devam ediyor. Rusların ve Rus kuklası işbirlikçi Kadirov zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınan Çeçenlere yaptığı yardımlarına devam eden İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği (İmkan-Der) Ramazan ayında da Çeçen muhacirlere yardımlarına devam ediyor. Yaptıkları yardımlar hakkında bilgi veren İmkan-Der Genel Başkanı Murat Özer, 93 evde kalan 133 muhacir aileye Ramazan ayında da yardımlarına devam ettiklerini ifade ederek, “Bizi diğer yardım kuruluşlarından ayıran özelliğimiz yılın 12 ayı boyunca bu ailelerin bütün ihtiyaçları ile ilgilenmemizdir. Sadece bir kumanya vererek durmuyoruz. Kumanyayı verdikten sonra evin diğer ihtiyaçlarını karşılamak durumundayız. İsraf olmaması için de ailelerin ihtiyaçlarını önceden sorup öğreniyoruz ve yardımlarımızı ona göre yapıyoruz” diye konuştu.

17 TONLUK GIDA YARDIMI YAPTIK

Çeçenlerin Türkiye’de zor şartlar altında yaşadığını ifade eden Özer, Çeçenler muhacirlerin bu sıkıntılarını gidermek için İmkan-Der olarak yardımlarına devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Biz yardım ettiğimiz ailelerimizin ihtiyaçlarına göre bir kumanya içeriği belirledik. İlk etapta toplam 17 tonluk bir gıda yardımımız oldu. Şimdi Ramazan ayında yapacağımız yardımların ikinci aşamasına geçeceğiz. Ramazan’ın 15. gününden itibaren bu yardımları dağıtmaya başlayacağız. Dağıtacağımız yardımlar, inşallah bu ailelerin dört-beş aylık ihtiyacını karşılayacak nitelikte olacak”

BU AİLELERİN HİÇBİR GELİRLERİ YOK

Yardım ettikleri Çeçen aileler hakkında da bilgi veren Özer, “Baktığımız ailelerin tamamına yakını kadınlardan ve çocuklardan oluşuyor. Hiçbir şekilde bir gelirleri yok. Bu aileler bizim yaptığımız yardımlarla geçiniyorlar. Onun için onların bütün ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. Çocukların eğitiminden tutun, sağlık hizmetlerine kadar bütün ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ÇEÇEN KARDEŞLERİNİZİ UNUTMAYIN

İmkan-Der olarak Çeçen ailelere yardım etmek isteyen hayırseverlerin yardımlarına bir köprü vazifesi gördüklerini ve Ramazan ayında hayırseverlerin ülkelerinden hicret edip Türkiye’ye sığınan bu aileleri unutmaması gerektiğini söyleyen Özer, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim ilgilendiğimiz ailelerin tamamı şehid ve gazi ailelerinden, yetimlerden ve Rusların elinde tutsak olan Çeçen mücahitlerin ailelerinden oluşuyor. Şu anda Rusların elinde 25 bin tutsak Çeçen var. Ramazan ayı hayır ve bereket ayıdır. Onun için Müslümanlar bu ayda yapacakları yardımlarda Çeçen kardeşlerini de unutmasınlar.”

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir