• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
Mahkum Aileleri: Sevkleri Durdurun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Adalet Bakanlığı ve Cezaevleri Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü`nün mahkûm ailelerine yönelik uyguladığı sevk zulmü furyası sürüyor. Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Hizbullah hükümlülerinin uzak illere sevklerinin çıkarılmasına tepki gösteren mahkûm yakınları, batı illerine yapılan sevklerle aynı zamanda ailelerin de cezalandırıldığına vurgu yaptılar.
 
Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`nde kalan Hizbullah hükümlünün sevk edileceklerini ve ailelerinin yaşadıkları yerlerden yüzlerce kilometre uzak illere götüreceklerini duyan hükümlü yakınları tepki gösterdi.
 
Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`nde kalan ve 16 yıldır birçok ilde cezaevinde tutulan M.Şerif Çelik`in eşi Hatice Çelik ve kızı Halime Çelik yapılacak sevke tepki göstererek bu sevklerin biran önce durdurulmasını istediler.
 
M.Şerif Çelik`in eşi Hatice Çelik, eşinin yakalanması ve yaşanan süreçle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çelik, 1993 yılında 20 günlük evli iken eşinin yakalandığını ve 5 sene cezaevinde kaldıktan sonra beraat ettiğini belirterek, eşinin beraat eder edilmez askere alındığını kaydetti.
 
Eşi M.Şerif Çelik`in teskere aldıktan sonra imamlık görevine başladığını ve tayininin Şırnak`ın İdil ilçesine çıktığını anlatan Hatice Çelik, "İmamlık görevindeyken yaklaşık iki sene sonra beraat edildiği dosyadan tekrar yakalandı. Şırnak Cezaevine konuldu. Sırasıyla Mardin, Bingöl, Diyarbakır, Siirt ve Batman Cezaevlerine konuldu. Toplam 16 senesini çocuklarından ve akrabalarından uzak yalnızlık hayatına terk edildi" şeklinde konuştu.
 
Eşinin Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`nde iken kendisi ve çocukları ile haftalık olarak yanına gidebildiklerini dile getiren Çelik, "Eşimin Anne ve babası rahmet ettikten sonra kendi annemlerde kalıyorum. Babam da rahmet ettiği için annemde, kız kardeşlerimde beraber kalıyorum. Şimdide bir sürgün gibi sevk haberiyle daha sarsıldık. Onu buralardan batıya göndereceklerini öğrendik. Onu buralardan götürseler değil hafta bir belki senede bir gün bile gidemeyiz" dedi.
 
Hükümetin yeni bir karar ya da yasa çıkarttığında her nedense dindarları kapsamayacak şekilde çıkardığına dikkat çeken Çelik, "Her halde Başbakanın cezaevinde kaldığı süreci çok iyi geçirmiş olmalı ki, diğer Müslüman kardeşlerine de orayı tercih ediyor. Acaba Başbakan cezaevine girdiğine sebep olan düşünceleri mi değişti? Yoksa orayı gerçekten sevdi de her hangi bir sebep, elle tutulur bir delili yok iken sadece dinini yaşadığı için bu Müslümanlara bu yükü reva görüyor. Bu zulmü bizlere reva gören hükümet yetkilileri Allah`a şikâyet ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
M.Şerif Çelik`in Kızı Halime Çelik ise, "Benim babam yıllarca cezaevlerinde yaklaşık 3 yıldır Batman`a geldi ve onu Batman`dan sürgün etmek istiyorlar ben okul okuyorum. Eğer babamı buralardan sürgün ederlerse yıllar boyunca da belki bir daha babamın yanına gidemem bu zülüm artık bitsin" şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir