• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kayapınar`da Fırın Denetimleri Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Zabıta ekipleri denetimlerde fırınların imalathanelerini hijyen açısından kontrol ederken un ve ekmeklerin depolama şartları, üretilen ekmeklerin gramajları kontrol ediliyor.

 

Denetimlerde özellikle eksik gramaj ve hijyenik ortamlarda üretim yapmayan işyerlerini uyarıldığını belirten Kayapınar Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Kaçar \"Belediye olarak Halkımızın sağlığını ve hukukunu korumak temel görevimiz. Denetim ekiplerimiz, esnaflarımızın ürettiği ekmek ve unlu mamullerini halk sağlığını ön planda tutmak, hijyen kurallarını eksiksiz uygulamaktır. denetimlerimiz ağırlıklı alarak hijyen ve eksik gramajla ekmek satan iş yerlerini belirlemek, kuralları uygulatmaktır\" dedi.


115 Fırın Denetlendi
Kaçar, \"denetim ekiplerimiz Ramazan ayında denetimlerini sıklaştırmış vaziyette. Şu ana kadar 115 fırın ile unlu mamul imal eden ve satan fırınların imalathanelerini hijyen açısından kontrol ederken, un ve ekmeklerin depolama şartları üretilen ekmeklerin gramajının kriterlere uyup uymadığını bakılıyor. Denetimlerimizdeki amaç vatandaşın sağlığı açısından başta ekmek fırınları ile unlu mamul ve gıda ürünleri satan işyerlerini denetlemek, bunu yaparken hem halkımız, hem de esnafımızın hukukunu korumaktır.\" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir