• DOLAR 32.522
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2420.556
  • ...
Mukabeleye Katılmamak Kuran Okumaya Engel Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kuran ayı Ramazan`ın gelmesiyle beraber birçok vatandaş camilerde mukabele programlarına katılıyor. Ama bazı vatandaşlar var ki mukabele programlarına katılmak istedikleri halde bu fırsatı bulamıyorlar. Emlak işiyle uğraşan Zeki Bingöl de bunlardan biri. Bingöl, mukabele programlarına katılamamasına rağmen Kuran okumayı eksik etmiyor, iş yerinde günlük cüzlerini okuyor.

 

Bingöl, \"Mukabele programlarına katılamadığım için Kuranımı işyerimde okuyorum. Ancak namazlara gidip gelebiliyorum. Her şeye rağmen Kuranımızı okuyoruz. Kuran sadece camide okunmaz , Kuran her yerde okunur. Evde, işyerinde, yolda… Kuran okumanın yeri ve zamanı yoktur. Yeter ki insan istesin\" dedi.

 

Bazı esnafların Kuran okumamak için vakit bulamama bahanesini öne sürdüklerini ifade edem Bingöl, \"Bazı esnaf kardeşlerimiz vakit bulamadıklarını söylüyor. Her şeye vakit bulabiliyorsunuz da Kurana mı vakit ayıramıyorsunuz? Bu bir bahane değil. İstenildiği takdirde yarım saat, bir saat içinde bir cüz rahatlıkla bitirilebilir. Tabi eğer bahane arıyorlarsa bahaneler bitmek bilmez. O yüzden mutlaka işyerin de Kuran okunmalı. Belki bu sayede işyerinize de bereket girer\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir