• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
Aras Kargo`nun Başörtüsü Yasağına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- İstanbul Kozyatağı şubesinde başörtülü olarak görev yapan Kızılay çalışanını kovmasıyla gündemde olan Carrefoursa`ya tepkiler devam ederken, Aras Kargo şirketinin de başörtülüleri işe almadığı iddia edildi. Konu ile ilgili olarak, Diyarbakır`da faaliyet yürüten Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) yazılı bir basın açıklaması yaparak, bazı kendini bilmez özel firmaların, Rabbani öğretiler ile savaşmaya devam ettiğine dikkat çekti.

 

Müslüman Bayanlar Hilekârların Hilelerine Karşı Uyanık Olmalıdır

Mehmet Duyu adına yapılan yazılı açıklamada, bazı insanların, kadını özgürlük adı altında çıplaklaştırarak kullanmak istendiğini belirterek, tüm Müslüman bayanları hilekârların hilelerine karşı uyanık olmaya ve tesettürlerinden taviz vermeden örtülerine bürünmeye davet etti.

 

Carrefoursa`nın Sorumlu Müdürü Müeyyideye Tabi Tutulmalıdır

Duyu yazılı basın açıklamasında, son zamanlarda Carrefoursa`nın Kozyatağı şubesinde, örtülü bir bayanın, Kızılay adına çalışmasına rağmen, başörtülü olmasından dolayı kovulma olayına maruz bırakıldığına dikkat çekerek yaşanan bu hukuksuz uygulamadan dolayı işin sorumlusu olan müdürün bir müeyyideye tabi tutulmasını istediklerini söyledi.

 

9 Bin Çalışanda Tek Bir Başörtülü Eleman Yok

Duyu, Aras Kargo Bölge Müdürlüğü`ne iş başvurusunda bulunan bir bayanın, başörtülü olduğu gerekçesiyle işe alınmadığına değinerek, bu firmada 9 bin çalışanın olmasına rağmen bir tek başörtülü elemanlarının bulunmadığına vurgu yaptı. Duyu yazılı basın açıklamasını daha sonra şu ifadeler ile sürdürdü: "Son zamanlarda işçi alımını duyuran Aras kargo kayseri bölge müdürlüğüne Yozgat Yer köyden bir tesettürlü bacımız müracaatta bulunmuş, ancak başörtülü olduğu müddetçe firmalarında çalışamayacağı cevabıyla karşı karşıya kalmıştır. Bunun üzerine haberi duyan bazı gazeteciler, genel müdürlüğü aramış, işin gerçekliğini sormuşlar. Genel müdürlük olayı doğrulayarak itiraf etmiştir. Ve bir de Yargısı kendilerinden menkul şöyle bir gerekçe de ileri sürmüşlerdir. "Bizim firmamızda çalışanlar bizim üniformamızı giymektedir. Bu formamızın alt bölümü pantolondur ve örtülüler pantolon giymediklerine göre çalışmazlar."

 

Duyu TESÇAĞ adına, bir kere alt pantolon olacak diye bir kuralın gereksinimini nereden duyuyorsunuz?" diye sorarak şöyle devam etti: "Bu yasakları nereden uyduruyorsunuz. Siz kraldan daha mı kralcısınız ki devletin birçok kurum ve kuruluşlarında başörtülüler çalışmasına rağmen, bir tek başörtülünün çalışmasına tahammül edemiyorsunuz? Sizin bu yaptıklarınızı en üst dereceden kınıyoruz."

 

Aras Kargo Özür Dilemeli

Duyu son olarak, Aras Kargo`nun, yapılan bu tür yanlışlıklardan bir an önce geri dönmesini, yanlış tavırlardan ötürü Müslüman halktan özür dilemesini talep ederek, aksi halde bu işin peşini bırakmayacaklarını ve Müslüman halkı bu firmalara karşı bilinçlendireceklerini söyledi. (Osman İçli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir