• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencilerini Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - ÖSYM tercih kılavuzlarının açıklamasıyla Üniversitelerde kendilerini tanıtmaya başladılar. Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesine 370 öğrenci alacağını açıkladı.

Türkiye`deki İlk 15 Mühendislik Fakültesi İçerisinde
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim İnan, amaçlarının kaliteli eğitim-öğretim ile çağı yakalamış, üretken, bulunduğu topluma faydalı, sorunları yerinde çözebilen mühendisler yetiştirmek olduğunu belirtti.

İnan, \"vizyonumuz, kendi kaynaklarını yaratabilen, ülkemizin kalkınmasında teknolojik ve ekonomik katkı sağlayan, öncü, modern, yaratıcı ve pozitif düşünen mühendisler yetiştirmek ve kendi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde kabul ve takdir gören, çağı yakalamış, mensubu olmakla gurur duyulan bir fakülte olmaktır\" dedi.

Bu yıl Çevre Mühendisliği Bölümü`ne 70, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü`ne 70, Gıda Mühendisliği Bölümü`ne 60, Jeoloji Mühendisliği Bölümü`ne 70, Kimya Mühendisliği Bölümü`ne 40, Makine Mühendisliği Bölümü`ne 60 öğrenci olmak üzere toplam 370 öğrenci alınacağını ifade eden Prof. Dr. İnan, Gıda ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde hazırlık sınıflarının olduğunu ve derslerin yüzde 30 oranında İngilizce olarak verildiğinin vurgusunu yaptı. Fakültelerini tercih eden öğrencilerin çoğunluğunun Anadolu Lisesi`nden geldiğini de söyleyen Prof. Dr. İnan, \"Diğer Mühendislik Fakültelerine bakıldığında Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi`nin, Türkiye`deki ilk 15 mühendislik fakültesi içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz\" diye konuştu.

Eğitim Programımız Avrupa`daki Eğitim Programlarıyla Eş Değer
2012 yılı içerisinde Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından toplam 5 bölüme akreditasyon verildiğinin altını çizen Prof. Dr. Selim İnan konuyla ilgili şunları söyledi, \"Gerek verdiğimiz eğitimin gerekse yaptığımız araştırmaların kalitesini artırmak amacıyla 2011 yılı içinde MÜDEK`e müracaat ettik. Fakültemizin Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümlerine MÜDEK tarafından 1 Mayıs 2012 tarihinden 30 Eylül 2014 tarihine kadar akreditasyon verildi.\" (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir