• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tatvan`da Ahlaki Yozlaşma Tehlikeli Boyutlarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Muhafazkar halkıyla bilinen Tatvan`da bir zamanlar oruçsuz insanların bulunmadığını söyleyen Umut Der Tatvan Şubesi Başkanı Fesih Ulugöl, Tatvan`da ahlaki yozlaşmanın tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi.
 
15-20 yıl öncesiyle şimdiki Tatvan arasındaki farkın çok büyük olduğunu söyleyen Ulugöl, "Tatvan`ın sahiline indiğinizde ahlaksızlığın ve utanmazlığın hat safhaya ulaştığını göreceksiniz. Bundan 20 yıl önce evininden dışarı çıktığında inancı ve yaşadığı ortam dolayısıyla saçlarını kapatarak çıkan gençlikten eser kalmadığını göreceksiniz. Sahilde gayri İslami ve gayri ahlaki giyimli insanlar ile hayasızca davranan kişileri sık sık göreceksiniz." dedi.
 
Gölün serin havasını solumak amacıyla sahile giden ailelerin gördükleri ahlaksız durumlar karşısında utanarak oradan uzaklaştıklarını dile getiren Ulugöl, "Bir zamanlar orucunu yiyenlerin yer bulamadığı Tatvan`da şimdilerde sahil boyu açılan lokantaların tıka basa dolu olduğunu göreceksiniz. Gündüz bunlar yaşanırken geceleri de sahiller balikeşlerin ve esrarkeşlerin mekanı oluyor." İfadelerini kullandı.
 
Toplumun İslam`dan uzaklaşmasıyla ayyaş bir gençliğin ortaya çıktığına dikkat çeken Ulugöl, " İslami değerlerden uzaklaşan gençlik büyük bir felakete doğru yol alıyor. Değerlerin çiğnenmesiyle toplumda huzursuzluk artıyor ve insanlar arasındaki saygı yok oluyor." dedi.
 
Batı eksenli yayınların gençliğe ahlaksızlığı empoze ettiğini ifade eden Ulugöl, " Başta alimler olmak üzere islami STK ve toplumun önde gelenlerinin bu durumu görmeleri gençlerimiz bataklıktan kurtarmak için ellerinden gayreti sarfetmeleri gerekir." Şeklinde konuştu.
(Erkan Yürek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir