• DOLAR 32.263
  • EURO 34.706
  • ALTIN 2407.472
  • ...
Kenya`da Yaşamını Yetiren Yardım Gönüllüsü Toprağa Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN- Afrika`nın kıtlık çeken bölgelerinden Kenya-Somali sınırındaki Dadaab kampında Müslümanların ihtiyaçlarını karşılama esnada Kenya`da içinde bulunduğu aracın karşı yönden gelen araç ile kafa kafaya çarpışmasını sonucu geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden Fethi Çelenk`in cenazesi Adıyaman`da toprağa verildi.

Çelenk`in cenazesi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nın girişimleri ile resmi işlemler bitirilerek Havayolu ile İstanbul`a getirildi. Ailesi tarafından teslim alınan cenaze uçak ile Adıyaman Havalına getirildi. Havaalanında yüzlerce araçlık konvoy ile karşılanan Fethi Çelenk`in cenazesi Kâhta Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan cenaze işlemlerinden sonra, cenaze Kâhta`nın Yelkovan köyüne götürüldü.

Genç yaşta yaşamını yitiren yardım gönüllüsü Fethi Çelenk`in cenazesi köyde ailesi ve akrabaları tarafından gözyaşı ile karşılandı. Çelenk`in naaşı kılınan cenaze namazından sonra tekbir ve dualar eşliğinde köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Rida Derneği Başkanı Mehmet Şahin, dernek üyeleri, Adıyaman Saadet Partisi teşkilatı, Kahta`da bir çok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genç yaşta yaşamını yitiren Çelenk`in İlahiyat mezunu ve bekâr olduğu öğrenildi. (Fatih Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir