• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Gazze`yi Bırakın Batı Yaka`yı Düşünün!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ey liderler Gazze’yi bırakın! Onun yerine General Dayton’un demir sopası ve Siyonist istihbaratın ateşiyle hükmettiğiniz Batı Yaka topraklarını düşünün. Bırakın Gazze’yi, onun yerine gaspçıları dolambaçlı yollarda koruyan, direnişçileri tutuklayan, kirlenmiş Filistin elleriyle yerleşimcilerin evlerini yapan, Filistinlilerin başına evlerini yıkan, Batı Yaka’daki C diye isimlendirilen bölgeleri çekişme noktasıdır diye işgal yönetimine bırakın Oslo İlkeler Antlaşmasına imza atanları taşlayın. Oslo efendileri! C bölgesinin kaç kilometre kare olduğunu biliyor musunuz?

Sizin bu anlaşmayla işgal yönetimine bıraktığınız Filistin toprakları Batı Yaka’nın %62’sini teşkil ediyor.

Bütün bu çirkin davranışlarınızdan sonra silah gücüyle özgürlüğüne kavuşan Gazze’den ne istiyorsunuz? Neden burayı şeytanca sözlerle kuşatıyorsunuz? Hâlbuki her gün gözlerinizle Siyonist gaspçıların Batı Yaka’da ellerini kollarını sallaya sallaya dolaştığını, işgal askerlerinin Filistinlileri öldürdüklerini, esir aldıklarını, çocukları kaçırdıklarını, yaraladıklarını, evlerini başlarına yıktıklarını görüyorsunuz. Bütün bunları gördüğünüz halde bir şey de yapmıyorsunuz.

Gazze’yi bırakın ve Batı Yaka’nın C bölgesini bir çırpıda silen politikalarınıza bakın. Anlaşmanın ardından düşmanla sürdürdüğünüz koordinasyon nedeniyle buradaki Filistin nüfusunu 150 bine indirme ve Yahudilerin sayısını ise 300 bine çıkarma marifetinize bakın.

Gazze’yi rahat bırakın ve buradaki direnişçilere dil uzatmaya son verin. Oslo anlaşmasından önce sayıları yüz bin olan Yahudilerin Batı Yaka’da nasıl 700 bine ulaştıklarını bir kez olsun kendinize sorun. Yerleşim birimlerinin inşaatını özendiren, yerleşimcilere güven ve huzur temin eden ve bu nedenle sayılarının artmasına neden olan o kahramanın (!) kim olduğunu bir kez olsun düşünün.

Gazze’yi rahat bırakın ve Netanyahu’nun talebi üzerine Siyonist Livi’nin hazırladığı raporda “Batı Yaka toprakları işgal edilmiş toprak değildir, dolayısıyla buradaki yerleşkeler hukukidir” ifadesini gözden geçirin.

Acaba cevabınız ne olacak? Âdetiniz olduğu üzere bu rapora tepkiniz belki de şöyle olacak: “Livi’nin hazırladığı rapora tepki olarak ortaya koyacağımız tek seçenek görüşmelerdir. Görüşmelerin başlatılması için de karanlıktaki Gazze’yi mutlaka özgürlüğe kavuşturacağız.”

Dr. Fayiz Ebu Şemmale

filistin haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir