• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Mısır Halkı, israilin Hak İhlallerini Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arap Doktorları Birliği`ne bağlı Kudüs Komisyonu`nun çağrısı üzerine yüzlerce Mısırlı ve Filistinli dün Kahire’deki Daru`l-Hikme binası önünde toplanarak, işgalcinin sözde mabedin yıkılış tarihi olduğunu iddia ettiği 29 Temmuz’da Mescidi Aksa’yı basma tehdidini kınadı.

Siyonist işgal yönetiminin Mescidi Aksa’yı basıp kirletme tehditlerini kınayan göstericiler, Siyonist rejimi Mescidi Aksa’ya dokunma gibi bir aptallığa kalkışmaması konusunda uyararak, devrimci Mısır’ın eski rejim gibi olmadığını ve Kudüs konusunda sessiz kalmayacağını ifade ettiler.

Arap Doktorları Birliği`ne bağlı İlk Yardım ve Olağanüstü Durumlar Komisyonu Müdürü Dr. Cemal Abdüsselam, sözde heykelin yıkılış yıldönümünde işgalcinin Mescidi Aksa’ya yönelik tehditleri konusunda uyarılarda bulunmuş, tehditlerin ciddiye alınmasını istemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi`ne bilgi veren Dr. Abdüsselam şunları söyledi: “Bu gösteriyle, işgal rejiminin tehditleri karşısında Mısır’ın sessiz kalmayacağına dair Siyonist rejime mesaj vermek istedik. Aynı şekilde bu gösteriyle Kudüs ve Mescidi Aksa’nın dünyadaki bütün Müslümanların ve onurlu insanların meselesi olduğu, buraya dokunmanın ağır sonuçlar doğuracağı konusunda bütün dünyaya da mesaj vermek istedik”.

filistin haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir