• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
Avrupa İftarlarında Ümmet Buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE - Sema kapılarının ardına kadar açıldığı, rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif`in başlaması ile beraber Basel`de faaliyet yürüten Said-i Nursi Camii hayırlı çalışmalarını arttırarak devam ediyor. Her gün ikindi namazına müteakiben toplu şekilde Mukabelede bulunan Cami cemaati, Kur`an`ın daha iyi anlaşılması için mukabeleden sonra Kur`an-ı Kerim Mealini düzenli bir program dahilinde okuyor. Bayanlar için ayrılan bölümde her gün teravih namazlarına iştirak eden bayanlar, haftanın belli günlerinde kendilerine tahsis edilen salonda iftar yemeğine de katılıyor.16`nın üzerinde farklı dil ve ırklardan aynı inanca sahip olan insanların bir arada iftar yaptığı camide günlük 100`ün üzerinde kişi için iftar hazırlığı yapılıyor.

 

Farklı Irk, Coğrafya ve Milletlerden Farklı Dilleri Konuşan İnsanlar ile İftar Heyecanı
Bunlardan biri olan ve 4 yıldır İsviçre`de yaşayan Gambiyalı Muhammed Keita, fırsat buldukça Said-i Nursi Cami`ine iftar yapmaya geldiğini belirtti. İsviçre`nin Basel şehrinde faaliyet yürüten farklı camilere de sık sık gittiğini ifade eden Muhammed Keita, Said-i Nursi Camii`ndeki kardeşlik atmosferinin kendisini çok etkilediğini ve bundan dolayı iftarlarda genellikle Said-i Nursi Cami`ini tercih ettiğini söyledi.

 

Camilerdeki toplu şekilde yapılan iftarları ilk kez Avrupa`da gördüğünü belirten Muhammed Keita, kendi ülkesi Gambiya`da iftarların, fakirlikten dolayı toplu yapılamadığını ve çoğu zaman oruç tutanların da iftar vaktinde sofradan aç kalktıklarını sözlerine ekledi.

 

Said-i Nursi Cami`ine geldiğinde farklı ırklardan, renklerden ve dillerden konuşan Müslüman kardeşleriyle beraber iftar yapmanın kendisini heyecanlandırdığını belirten Keita, \"Camideki bu ortamın oluşmasına vesile olan tüm cami cemaatine can-ı gönülden teşekkür ediyorum\" dedi.

 

Gambiya, Batı Afrika`da yer alan ve 1 milyon 700 binlik nüfusunun yüzde 90`nını Müslümanların oluşturduğu küçük bir Afrika ülkesidir. (Ahmet Bayram - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir