• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
DİKA Yönetim Kurulu Şırnak`ta Toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Şırnak Şehr-i Nuh Otel`de gerçekleştirildi.

DİKA` dan yapılan açıklamada, toplantının gündem maddelerinden olan 2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde 20.07.2012 tarihine kadar DİKA`ya ulaşan ve değerlendirilmesi tamamlanan başarılı proje teklifleri kurulun onayına sunularak kabul edildiği belirtildi.

Ajansın Kalkınma Bakanlığı tarafından 08.06.2012 tarihinde uygun görülen 2012 Yılı Bütçesi Kurul tarafından onaylandığı kaydedildi.

Açıklamada, 2011 Yılı Sektörel Gelişme, Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi ile Müşterek Sanayi ve Ticaret Alanlarının İyileştirilmesi Mali Destek Programlarına ilişkin Mayıs - Haziran 2012 dönemine ait Program İlerleme Raporları hakkında Kurul Üyelerine bilgi verildiği belirtilerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`ne bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu (DEİK) ile Kalkınma Bakanlığı arasında, ülkemize daha fazla ve nitelikli yabancı yatırım çekilmesine yönelik olarak protokol imzalanacaktır. Bu protokolün akabinde Ajanslar ile DEİK arasındaki ilişkiyi düzenleyen münferit protokollerim imzalanması planlanmaktadır. Ajans bölgesinin ticaret ve yatırım kanallarıyla küresel pazarlara entegre olması için gerçekleştirilecek çalışmalara yönelik hazırlanmış protokol, Kurul üyelerinin görüşüne sunulduktan sonra onaylandığı ifade edildi.

Ayrıca yürürlüğe giren `Yeni Teşvik Sistemi` kapsamında Dicle Bölgesinde Ticaret ve Sanayi Odaları ile işbirliği içerisinde, bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi hususu görüşüldükten sonra toplantı sona erdi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir