• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Uhuvvet Der Fakirlerin Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Birecik`te faaliyette bulunan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Uhuvvet Der), rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan vesilesiyle yardım çalışmalarına hız verirken, son olarak 120 aileyi yaptığı gıda yardımıyla sevindirdi.

Bir Hayra Vesile Olan Onu Yapan Gibidir
Yardım çalışmaları hakkında bilgi veren dernek başkanı İ.Halil Barlak, \"Bizler her yıl olduğu gibi bu yıl da zengin ve fakir arasında köprü olma misyonunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Fakir ve muhtaç ailelere yardım etmeyi üzerimize bir görev olarak biliyoruz. Bu yüzden dernek olarak ilçemizdeki fakir aileleri tespit ediyoruz. Onlara hem maddi hem de manevi olarak destek olmaya çalışıyoruz.

Peygamber efendimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor: \"Bir hayra vesile olan unu yapan gibidir.\" Biz de bir STK olarak bu hadisin belirttiği kişilerden olmak gayesi ile yola çıktık. Bu doğrultuda ilçemizdeki hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını ramazanı şerifin arifesinden bu güne kadar önceden tespit etmiş olduğumuz 120 1.derecede yardıma muhtaç ailelere ulaştırdık. Allah`ın izni ile yaptığımız yardımlar bununla sınırlı kalmayacak ramazan boyunca yardımlarımızı sürdürmeyi düşünüyoruz. Onun için imkanı iyi olan hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Son olarak bütün dünya Müslümanlarının ramazanlarını kutlar; ümmeti İslam`a barış huzur ve Müslümanların uyanışına vesile olmasını yüce rabbimizden diliyoruz\" dedi. (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir