• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
İstanbul`da israil Protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil`i protesto etmek amacıyla israil İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup, israil bayrağına benzin döküp yaktı. Basın açıklaması yapan grup olaysız dağıldı.

Aralarında İHH, Mazlum-Der, Özgür-Der gibi sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu bir grup vatandaş, israil ve ABD aleyhinde sloganlar atarak Levent`teki İsrail Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü. Polis ekipleri eylem sırasında konsolosluk binası önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Konsolosluk binası önünde toplanan grup burada da slogan atmaya devam etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, "Bugün Filistin direnişiyle dayanışma için buradayız. Bugün bazı hususların altını çizmeye gerek duyuyoruz. 63 yıl oldu Filistin`deki direnişin azmi kararlılığı ve onuruna baktığımız zaman bin yıl da sürse bu işin kabul edilemeyeceğini artık görüyoruz. İnşallah bu işgal artık çok sürmeyecek ama şu kadarının altını çizeyim ki Filistin halkı bedeller ödeyerek en önemlisi de direniş önderleri zulmün işgalin ve emperyalizmin üzerine yürüyor. İnşallah zafere ulaşacak. İşgal asla kabul edilmeyecektir. Yüz yıl da bin yıl da geçse haksızlık meşru görülmeyecektir." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir