• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Suriye`deki Çatışmalar İşsiz Bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Suriye`de yaşanan çatışmalardan işlerini kaybeden Suriyeli 8 aile Batman`a geldi.

 

Çarşı Mahallesi Mehmet Sincar Caddesi No: 287 de ikamet eden Suriyeliler, savaşın neden olduğu işsizlikten dolayı Batman`a geldiklerini söylediler.

 

Suriye`de muhalifler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlenirken ülkedeki kaçışlar da devam ediyor. Suriye`nin Halep şehrinde oturan 8 aile, Suriye`deki savaşın vermiş olduğu işsizlikten dolayı kendi imkânlarıyla Pasaportla Türkiye`ye kaçan oradan da Batman`a gelen Suriyeli 8 aile kiraladıkları bir evde 25 kişi kalıyorlar.

 

Suriye`deki savaştan dolayı işlerini kaybeden ve Batman`a iş aramak için gelen Mahmut Ataş, \"Bizler Suriye`de Halep şehrinde kalıyoruz. Kürt bölgesinde savaş yoktur, ama Arap bölgelerde savaşlar var. Bizlerde Suriye`deki savaşlardan dolayı şehrimizdeki iş yerlerimizi kapatıp Türkiye`ye gelip iş arıyoruz\" dedi.

 

Kendi imkânlarıyla Batman`a geldiklerini söyleyen başka bir Suriyeli Yahya Süleyman ise, \"Pasaportlarımızla bizler 8 aile olarak kendi imkânlarımızla Suriye`den buraya geldik. Suriye`nin Halep şehrinde oturuyoruz, orada ki savaş bizlerin işlerini de etkiledi. Buraya gelip bir ev tuttuk. Bir aya yakın süre burada kalacağız, iş arıyoruz şimdiye kadar kendi imkânlarımızla geçiniyoruz. Ama uzun bir süre kalmayacağız, Bayramdan sonra başka bir şehre gidip orada iş aramaya devam edeceğiz\" şeklinde konuştu.

 

Fotoğraflarının çekilmesini istemeyen Suriyelilerin durumu içler acısıydı.
(M.Fatih Akgül, Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir