• DOLAR 32.49
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2480.269
  • ...
Su Kesintileri Vanlıları Çileden Çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Vanlıların su sıkıntısı bitmek bilmiyor. Ramazan öncesi yaşanan su kesintisi sıkıntısı halen devam ediyor. Özellikle kenar mahallerde kalan vatandaşlar, su kesintilerine isyan ediyorlar.

Karşıyaka -Beşyol civarında ikamet eden Nevzat Erkuş, yaz aylarının gelmesiyle beraber bu sıkıntının devamlı yaşandığını belirtti. Erkuş, \"2 günde bir, günde 1-2 saat su gelir. O da ne zaman gelir belli değil. Bir bakarsın gece yarısı gelir bir bakarsın sabah saatlerinde gelir. Şu an mahallemiz susuz durumda. Geçen sene de bu şekilde sular kesiliyordu. Mahallenin bayanları toplandı, protesto amaçlı belediyenin önüne gittiler. Ertesi gün görevliler geldiler tabi. Durumu fark ettiler. Birkaç hafta süreyle sular akmaya başladı. Daha sonra bir daha aynı sıkıntı başladı\" dedi.

Sahurda Su Yok, İftarda Su Yok
Geçen yıllarda su borularının değiştiğini hatırlatan Erkuş, \"Yeni boru döşendiği halde sular yine aynı durumda. İftarda su yok, sahura kalkıyoruz yine su yok. Yemek yapılacak su yok, bulaşıklar yıkanacak su yok. Banyo yapacak suyumuz bile yok. Merkezde sular akıyor. Kenar mahallelerde akmıyor. Oruçlu bir annem var. Oruçlu halde kapı kapı dolaşıp su getiriyor. Sadece bizim değil, bütün mahalle aynı sıkıntıyı yaşıyor, buna bir çözüm bulunmalı. Geçen çeşmeyi açık bıraktık su gelince farkına varalım diye. Sabah kalktığımızda evi su basmıştı\" ifadelerini kullandı.

Bu Sorunu Biran Önce Çözüme Kavuştursunlar
Seyrantepe Mahallesinde ikamet eden Naci Ergin Oğuz da aynı dertten muzdarip olduğunu söyledi. Ergin, \"1 aydan fazladır doğru dürüst su görmedik. Bir bakıyorsun 10 dakika geliyor, bir bakıyorsun hiç gelmiyor. Çok zor durumdayız. Susuzluk nedeniyle çok rahatsız oluyoruz. Zaten Ramazan`dır, gel de bu sıcakta suyun peşine düş. Mümkünse bu su sorununu bir an önce çözüme kavuştursunlar\" dedi.

Belediye Giden Vatandaşla Dalga Geçiliyor
Van`ın merkezine yakın mahallelerinden Akköprü mahallesinde oturan Abdulbaki Yıldırım adlı vatandaş ise su sorunu için belediyeye gittiğini, belediyedeki görevlilerin kendisiyle dalga geçip güldüğünü söyledi. Yıldırım, \"Su kesintileri yüzünden çok sıkıntı çekiyoruz. Su getirmek için 1 kilometre yaya gidiyoruz. Geçen belediyeye gittim. Bana gülüp dalga geçtiler. 2-3 aydır doğru dürüst su görmüyoruz. Akköprü mahallesinde, şehrin göbeğinde bir yerde bu nasıl olur. Ne çamaşır yıkayabiliyoruz, ne temizlik yapabiliyoruz. Yetkililer bunu yapmasa kim yapacak\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan/Sinan Bilici-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir