• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Jeoloji Mühendisliği Bölümü Beşiri Kıradağı`ndaydı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Batman ve etrafında jeolojik amaçlı incelemelerini sürdürüyor. Çalışmalar esnasında öğrencilere kayaçları tanıma ve tanımlama, tabaka konumlarının ölçülme teknikleri, araziden örnek alımı, arazideki tektonik özelliklerin belirlenmesi ve tespit edilen özelliklerin arazi defterlerine işlenmesi gibi tatbikatlar yaptırıldı.

 

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Kıradağı`nın Oluşumunu Araştırıyor
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. M.Tahir Nalbantçılar, \"Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Eren hocamızın koordinatörlüğünde yürüttüğümüz bu çalışma kapsamında hocalarımız Beşiri İlçemizdeki Kıradağı`nı oluşturan kayaçların özellikleri, oluşum mekanizması, kayaçlara etkili olmuş tektonizmanın belirlenmesi ve en önemlisi bu kayaçların etkisinde kaldığı volkanizmanın özelliklerini anlamaya ve tanımaya bir olanak sağlamıştır\" dedi.

 

İlerleyen günlerde de çalışmalarına devam edeceklerini belirten Doç.Dr. Nalbantçılar \"Bu çalışmalar, bölümümüzde okuyan öğrencilerimizin deneyim kazanmaları bakımından çok önemli bir fırsattır. Bu alandaki çalışmada öğrencilerimiz Beşiri Kıradağı`ndaki belirttiğim özellikler konusunda bilgi sahibi olmanın yanı sıra çok sayıda kayaçlar üzerinde mevcut olan çatlaklıkların konumlarının ölçümlerini de yaparak, hem öğrenim hem de deneyim elde etmişlerdir. Bu ders kapsamında kentimiz ve etrafında teknik çalışmalarımız sürecektir\" diye konuştu.

 

Batman Beşiri ilçesindeki Kıradağı ve çevresinde sürdürülen çalışmalarda Yrd. Doç. Dr. Sema Tetiker, Yrd. Doç. Dr. H.Alim Baran ve Yrd. Doç. Dr. Salih Dinç denetiminde yaklaşık 80 kişilik heyetin katıldığı belirtildi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir