• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
CarrefourSA`ya Başörtüsü Tepkisi: Alışveriş Yapmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CarrefourSA önünde toplanan BBP`liler vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi. Basın açıklaması yapan BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, "Hazırladığı Ramazan paketleriyle Müslüman tüketicinin cebindeki parayla beraber, yaptığı fiiliyatla onun onuruna da göz diken CarrefourSA, `yardım` için işbirliği protokolü imzaladığı Kızılay`ın başörtülü personelini `istenmeyen kişi` ilan ederek O kardeşimizin nezdinde bütün Müslümanlara hakaret etmiştir." dedi.

İhtiyaç sahiplerine yardım dışında bir amacı olmayan başörtülü bayana gösterilen tepkinin CarrefourSA yöneticilerinin Müslüman`a bakış açısını da ortaya koyduğuna işaret eden Ünsal, şöyle devam etti: "Sizden milyonlarca Müslüman alışveriş yapacak, para kazanacaksınız. O zaman ayrım yapmayacaksınız. Lakin hayırsever bir vatandaşımız hizmet için orada bulunacak onu istemeyeceksiniz. Bunun adı riyakârlıktır. Kendi personeliniz bile olmayan bir vatandaşa hem de Müslüman bir ülkede yakışmayan bir tepki gösteremezsiniz. Bu tepkinize unutmayın ki Türk milletinin tepkisi daha farklı ve etkili olacaktır."

CarrefourSA tarafından izlenen politika ile Müslümanların duyguları ve cebinin sömürüldüğünü savunan Ünsal, "Sizin AVM`lerinizde başörtülü bayan çalıştırmadığınızı da biliyoruz. Bu sizce normaldir ama bu ülkede bu duruma biz Fransız kalamayız." şeklinde konuştu. Buna müsaade etmeyeceklerini altını çizen Ünsal, "Herkes haddini bilecek bulunduğunuz yerde kuralları keyfi koymayacaksınız. Bu millet bilsin ki; sizin gayeniz sadece para kazanmak değil, bu toplumun değer yargılarıyla da oynamaktır." diye konuştu

Bu durumları Türk hükümetinin de görerek, yabancı sermayenin Türkiye`ye getirilmesinde Müslüman Türk`ün özüne uyulması konusunda kanunu çıkarılmasını isteyen Ünsal, şöyle devam etti: "Olayın kahramanı genel müdüre gelince; sadece Elif Demirci`den değil, onun şahsında Müslüman Türk milletinden özür dilemesini bekliyoruz. CarrefourSA`nın Hıristiyan Fransa gibi değil, Müslüman Türk gibi düşünmesini istiyoruz. Ya bu ülke insanına hizmet için bizim inançlarımıza uygun hareket edersiniz, ya da sizin gibi düşünen ülkelerde faaliyetinizi yaparsınız."

İnançlarına karışmamalarına rağmen hiçbir Müslüman`ın üzerinde de tahakküm kurmalarına asla izin vermeyeceklerinin altını çizen BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü: "BBP Bursa İl teşkilatı adına son olarak şunu söylemek isterim ki; CarrefourSA Müdürü, kendini Fransa`da zannediyor sanırım. Elif Demirci`yi `istenmeyen kişi` ilan etmişse biz de o zatı ve CarrefourSA`yı hakaretlerinden dolayı ülkemizde istemiyoruz. Vatandaşlarımızı bu tip uygulama yapan yerlerden alışveriş yapmamalarını ve tüm sivil toplum kuruluşlarına bu konuya hassasiyetle eğilmelerini bekliyoruz."

Basın açıklamasının ardından partililer ve vatandaşlar sessizce olay yerinden dağıldı.

CİHAN
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir