• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
CHP`de Kulisler Kaynıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
CHP’de kulisler kaynıyor! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, cumartesi günü yapılması öngörülen yeni Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından belirleyeceği MYK üyeleri için parti içinde çok yoğun bir kulis faaliyeti sürüyor.

Bu kapsamda kısa bir süre önce Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile görüşen Kılıçdaroğlu’nun Toprak’ı yeni MYK’da da görmek istediği ancak pozisyonunu değiştireceği mesajını verdiği öğrenildi.

Keskin, Altay ve Matkap

Bazı partililerin Kılıçdaroğlu’na, partinin “iki numarası” olarak adlandırılan, örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı için en kuvvetli aday olan Denizli Milletvekili Adnan Keskin yerine Sinop Milletvekili Engin Altay’ın ismini önerdikleri de konuşuluyor. Bu arada Kılıçdaroğlu’nun kurultay öncesinde bu görevi yürüten Nihad Matkap’tan da memnun olduğu, örgütlerden Matkap aleyhinde şikayet almadığının da altı çiziliyor. Parti kulislerinde, Matkap’ın ismi genel sekreterlik görevi için de seslendiriliyor. Halen bu görevi sürdüren Bihlun Tamaylıgil’in ise kadın örgütlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak MYK’daki görevini sürdürebileceği ifade ediliyor.

CHP liderinin, eskiden partinin 3 numarası olarak adlandırılan idari ve mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini kime vereceği konusunda da zorlandığı belirtiliyor. Kurultay öncesinde bu görevi yürüten Toprak ile bir süre önce görüşen Kılıçdaroğlu’nun kendisini MYK’da görmek istediği ancak başka bir pozisyona kaydırılacağı mesajını verdiği bilgisi kulislere yansıdı. Toprak’ın ise bu göreve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş’in getirilmemesini rica ettiği ileri sürüldü.
Toprak’ın basın ve propagandadan sorumlu genel başkan yardımcılığına kaydırılmasının büyük bir olasılık olduğu, idari ve mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına büyük bir olasılıkla İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın getirilebileceği ifade edildi.

Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı için ise Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ile Ankara Milletvekili Levent Gök’ün isimleri ön plana çıkıyor. Halkla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı için Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in ismi kulislere yansırken, yeni oluşturulacak sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcılığı için İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in adı geçiyor.

Milliyet

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir