• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
`Kan Bağışına Evet, Tüm İnsanlığa Hizmet`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kan bağışlarında bir düşüş yaşanıyor. Kızılay Van Bölge Kan Merkezi, Ramazan boyunca valilik bahçesinde açtığı çadırda gönüllü kan bağışlarını kabul ediyor.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Kızılay Güneydoğu Van Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Çelik, Ramazan öncesinde de bu tür organizasyonları yaptıklarını belirterek, "Tabi, Ramazan ayında halkımızın büyük çoğunlunun oruç tutması nedeniyle gündüz kan bağışlama imkânları olmuyor. Çünkü kan bağışı esnasında sıvı kaybı meydana geliyor. Vücudun bunu tolere edebilmesi için o sıvının yerine konulması lazım. Dolayısıyla biz gündüz kan bağışı kabul etmiyoruz. Ramazan aylarında bunun yerine personelimizi iftar saatlerinin sonrasında çalıştırarak yine insanımızın kan bağışlamasına olanak bulmasını ve hastanedeki ihtiyaç sahiplerine de bu kanı ulaştırmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

6 ildeki yaklaşık 40 hastanenin kan ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Çelik, kan ihtiyacının Ramazan ayı gözetmeksizin daima gerekli olduğunu ve bu nedenle gönüllü kan bağışçılarından Ramazan boyunca büyük destek beklediklerini söyledi.

Çelik, "Ramazan ayında, gerek Van Valiliği bahçesindeki çadır ekibimiz ve gerekse de kültür sarayı karşısındaki kan bağış merkezimizde iftardan sonra gece 12`ye kadar açık bulunuyor. İsteyen vatandaşlardan gönüllü kan bağışlarını kabul ediyoruz. Bizler bu konuda vatandaşımızı kan bağışına davet ediyoruz. Özellikle Ramazan ayında kan bağışlamaları hayırlara vesile olacak. Ayrıca, hem bir insanın hayatını kurtarmaya vesile olacak hem de asıl dar günümüzde de destek verdikleri için belki daha da kıymeti fazla olacak" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir