• DOLAR 32.573
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2426.55
  • ...
Yaralı Askerlere Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Van İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ve Van Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopter kazası, Van`ın Gürpınar ilçesi Elaçmaz Köyünde Silahlı saldırı ve Hakkâri`de el bombasının patlaması sonucu yaralanan askerleri ziyaret etti.

 

Van Asker Hastanesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı askerlere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarette, Vali Karaloğlu`nun sorusu üzerine Pilot Binbaşı Kürşat Konukçu, helikopterin nasıl düştüğünü anlattı. Konukçu, mayın olabileceği ihtimaline karşı dikkatli iniş yapmak istedikleri sırada helikopterin düştüğünü söyledi.
Ardından, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde yatan yaralı askerler ziyaret eden Vali Karaloğlu ve beraberindekiler Yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

 

\"Kardeşimiz Kaza Yapıyor, Bize Bilgi Verilmiyor.\"
Bu arada, yaralı Adem Arar`ın ailesi, kendilerine zamanında bilgi verilmediği için yetkililere tepki gösterdi. Yaralı askerin kardeşi de \"Biz 5 kardeş Doğu`da görev yaptık, bir kardeşimiz de Doğu`da kaldı. Kardeşimiz kaza yapıyor, bize bilgi verilmiyor.\" şeklinde eleştiride bulundu. Münir Karaloğlu ise konuyu inceleyeceklerini söyledi.

 

Daha sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçen Van Valisi burada ki askerleri ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
22 Temmuz`da Hakkâri`de iki olay yaşandığını anımsatan Vali Karaloğlu, \"Helikopter kazası ile Tim`in göreve çıkmaya hazırlanırken askerlere mühimmat dağıtımı sırasında bir el bombasının kazayla patlaması sonucu yaralı ve şehit arkadaşlarımız vardı. Bildiğiniz üzere dün şehitlerimizi uğurladık. Bugün ise çeşitli hastanelerimizde tedavi gören yaralı arkadaşlarımızı Kolordu komutanımızla birlikte ziyaret ettik. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.\" dedi.

 

Van Valisi Münir Karaloğlu, hayati tehlikesi olan bir askerin olduğunu hatırlattı
Helikopter olayıyla ilgili bir soru üzerine \"Bu çok açık bir kazadır bunu yaralılardan dinlediniz. Pilot ve yardımcı pilottan dinlediniz. Birileri her şeyi kullanmak istiyor. Açıklamalarımız ortada bu bir kazadır. Bunu farklı yönlerde değerlendirmek yanlış olur.\" dedi.

 

Helikopterin iniş yerine mayın döşendiği iddiasıyla ilgili olarak da Vali Karaloğlu, \"Her helikopterin iniş yerinde mayın olma ihtimali vardır. Ancak bu olayda böyle bir şey söz konusu değildir.\" Diyerek bu yöndeki iddialara yalanladı. (Murat Dalgın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir