• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Diyarbakır`da Ki Elektrikte Meydan Gelen Dalgalanmalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki konuya ilişkin yaptığı açıklamada; Diyarbakır`da voltaj düşüklüğü nedeniyle elektrik enerjisindeki dalgalanmalardan vatandaşın mağdur olmamaları için TEDAŞ Diyarbakır İl müdürlüğü olarak 2011 yılında TÜBİTAK,TEAİŞ ve TEDAŞ`tan oluşan bilim heyetinin TEDAŞ`tan alınması gereken tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti.

 

DEDAŞ müdürü Nurbaki, 2011 TÜBİTAK, TEİAŞ ve TEDAŞ tarafından ortak yapılan test ve gözlemler sonucu bir takım uygulamaya yönelik kararların alındığını, buna göre Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde Koğuk köyünde TEİAŞ tarafından 100 MVA gücünde 154/34,5 KV Trafo merkezi kurulması ve TEDAŞ tarafından anılan Trafo merkezine ait OG bağlantı hatları yapılması işlerinin 2012 sulama sezonu öncesinde bitirilmesinin planlandığını belirtti.

 

Nurbaki, dalgalanmanın TEDAŞ`tan kaynaklanmadığını özellikle vurguladığı konuşmasını son olarak: \"Halkımızın bilmesi gereken önemli konulardan biride voltaj dalgalanması Diyarbakır İl Müdürlüğünün herhangi bir eksikliğinden kaynaklanmamaktadır. Sorun tamamen TEİAŞ`tan kaynaklanmaktadır. Dalgalanma TEDAŞ`tan kaynaklanmış olsaydı tüm Diyarbakır`ı değil sadece bir bölgede etkili olurdu. Dicle Üniversitesi ve organize sanayi bölgesinin fiderleri özel olmalarına rağmen ve TEDAŞ`ın o fiderler üzerinde herhangi bir abonesi ve trafosu bulunmadığı halde dalgalanmanın o fiderler üzerinde de oluşması TEİAŞ`tan kaynaklanmadığının en açık göstergesidir\" ifadeleri ile kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir