• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Sünnet, İsviçre`de de Yasaklanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa`da sünnet tartışmaları Almanya`dan İsviçre`ye sıçradı, iki İsveç hastanesi sünnet yapmayı durdurdu.

Köln Mahkemesi`nin sünneti "yaralama" suçu sayarak yasaklayan kararının ardından, İsveçre`de de bazı sağlık kuruluşları sünnet yapmayı durdurdu.

Zürih Çocuk Hastanesi Perşembe günü hastane sözcücü Marco Stuecheli yaptığı açıklamada, sünnetin ülkedeki etik ve yasal durumunun araştırıldığını bildirdi. Hastane, tıbbi gereklilik olmadıkça sünneti durdurduğunu açıkladı.

İsviçre`de bir başka hastane de sünnet işlemlerine bir süre ara verildiğini, kesin kararın yazın sonunda açıklanacağını bildirdi.

Köln Eyalet Mahkemesi, sünneti ``yaralama suçu`` kapsamına alan bir karar vermiş ve sünnet ettiği bir çocuğun daha sonra kanama geçirmesi sebebiyle yargılanan bir doktoru, ``işlediği suçun farkında olmadığı`` gerekçesiyle serbest bırakmıştı.

Mahkemenin aldığı bu karar din özgürlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle hem Yahudilerin hem de Müslümanların sert tepkisine yol açmıştı.

Başbakan Angela Merkel, kararın Almanya`yı alay konusu haline getirdiğini söylemiş, Federal Meclis de hükümeti sünnet yasağını kaldırma konusunda göreve çağırmıştı.

Meclisin büyük çoğunlukla kabul ettiği önergede, hükümetten sünneti yasal hale getirmesi için sonbaharda yasa tasarısı hazırlaması istenmişti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir