• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ne Şehir Suyu İçiliyor Ne Damacana Suyu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Damacana suyu kullanan İstanbulluların sağlığı tehlike altında… İstanbul`da incelenen 55 damacana sudan sadece 14`ü belirlenen kriterlere uygun çıktı. 41`inde ise çok sayıda zararlı madde bulundu. Bunun nedeni olarak ise suların dolumu sırasında ve üretim sahasının hijyenik olmayan koşulları nedeniyle çıkmış olabileceği ifade ediliyor. Konuyu değerlendiren Tüketiciler Birliği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, damacana denetiminin sıkılılaştırılması gerektiğini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın ise ortaya çıkan bu sonuç karşısında, "İstanbul`daki şehir suyu damacanadan sağlıklı" çıkışına katılmayan Ağaoğlu, "İstanbul`daki şehir suları klorlu olması nedeniyle içilmesi mümkün değil. Suların geçtiği boruların da ne derece sağlıklı olduğu bilinmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Zararlı madde içerikli su üreticilerinin teşhir edilmesinin de tüketici hakkı olduğunu sözlerine ekleyen Ağaoğlu, "Teşhir elzem ve zorunludur. Sorunlu ürünleri piyasaya sürenleri savcılığa da bildirmeleri gerekir" diye konuştu. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir