• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Batman Valisi 24 Temmuz Basın Bayramını Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 24 Temmuz 1908 tarihinde basın üzerindeki sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl kutlanan 24 Temmuz `Gazeteciler ve Basın Bayramı` nedeniyle Batman Valisi Ahmet Turhan bir mesaj yayımladı.

Vali Turhan yaptığı açıklamada, demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan önemli kurumlardan biri olduğunu belirtti.

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşları, haberleşme özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynadığına dikkat çeken Vali Turhan, \"Şüphesiz, doğru bilgilendirilmiş bir toplum için basının güvenilirliği ve tarafsızlığı büyük önem arz etmektedir\" dedi.

Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul gördüğünü vurgulayan Vali Turhan, \"Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı`nı en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum\" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir