• DOLAR 32.25
  • EURO 34.676
  • ALTIN 2399.746
  • ...
Hurmayı Ne Kadar Biliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Sağlık

ÇOK ÖNEMLİ FAYDALARI VAR
Hurma, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından faydalıdır ve tansiyon düşmesini de engeller. Hamile ve doğum yapan kadınlar için çok önemlidir. Süt hormonlarını harekete geçirir ve anne sütünü çoğaltır. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır. Stres ve gerginliği giderici etkisi vardır. Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.

SADECE HURMA VE SUYLA UZUN ZAMAN YAŞANABİLİR

Hurma, insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan 10’dan fazla element içermektedir. Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler.
Hurmada bulunan oksitosin maddesi de, modern tıpta doğumu kolaylaştırıcı bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Doğum sonrasında ise anne sütünü artırıcı etkisiyle bilinmektedir. Doğum esnasında ana rahminin etkili olarak kasılması doğumun gerçekleşebilmesi için son derece önemlidir. Oksitosin de, rahmi oluşturan kasların çok güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Ayrıca oksitosin, yeni doğmuş olan bebeğin beslenmesi için anne sütünün salgılanmasını başlatır.

KAN ŞEKERİNİ AYARLAR

Ayrıca hurmada insan vücuduna bol miktarda hareket ve ısı enerjisi kazandıran, vücutta parçalanıp kullanılması kolay olan bir şeker türü bulunmaktadır. Üstelik bu şeker kan şekerini hızla yükselten glikoz değil, meyve şekeri fruktozdur. Özellikle şeker hastalarında kan şekerinin hızla yükselmesi, pek çok organı olumsuz olarak etkiler. Gözde görme kaybına kadar varan rahatsızlıklar, kalp krizi, böbrek yetmezliği gibi pek çok ciddi hastalığın en önemli nedenlerinden biri, kan şekeri yüksekliğidir.

PEK ÇOK VİTAMİN VE MİNERAL BARINDIRIYOR

Hurma içerik olarak çok çeşitli vitamin ve minerale sahiptir. Lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengindir. Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da bulunmaktadır. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir