• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
Diyarbakır`daki Elektrik  Kesintileri  Bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da bir çok mahallede sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları isyan ettirdi. Ramazan ayının başlamasıyla elektriklerin daha sık kesilmeye başladığını ifade eden vatandaşlar yetkililerin bu sorunu bir an önce çözmesini istiyor.

 

Dün gece sahur vaktinden bu yana ikamet ettikleri Bağcılar Mahallesi Karacağ Bulvarı`nda elektriklerin kesik olduğunu ifade eden Yusuf A. adlı vatandaş, "Önceki günden bu yana elektrikler aniden düşüyor ve yükseliyor. Elektronik aletlerimizin çoğu zarar gördü. Dün geceden bu yana elektriklerimiz yok. Elektrikler kesildiğinden sularımız da akmıyor. Akşam iftarda bırakın soğuk su içmeyi içecek suyumuz dahi yok. Aziz mübarek Ramazan ayında bedduamızı almasınlar." dedi.

 

Kayapınar ilçesinde 10-15 günden bu yana elektriklerin çok düşük olduğunu ve sık sık kesildiği ifade eden Şeyhmus T. adlı esnaf, aşırı düşük elektrik nedeniyle buzdolabı ve klimaları çalıştıramıyoruz. Bir çok eşyamız elektrikler nedeniyle bozuldu. Yeni Yol Mahallesinde bu sorun 10-15 günden beri devam ediyor. Diclekent ve Metropol`de oturan tanıdıklarımız da aynı sorundan şikayetçi. TEDAŞ` ın artık ciddi bir şekilde bu soruna eğilmesi lazım lokal çözümlerle bir yere varamazlar." İfadelerini kullandı.

 

Ramazan ayının girmesiyle elektrik problemlerinin daha çok yaşanmaya başladığını ifade eden Şeyhmus T. " `Ramazan`a merhaba elektriğe elveda` der gibi olduk. Sahura kalktığımızdan beri ne klimadan neden buzdolabından faydalanabildik. Yetkililere sesleniyorum, bu sıkıntılarımızı artık giderin. Bu mübarek ayda milletin bedduasını almayın. İflah olmazsınız yoksa! " diyerek tepkisini dile getirdi.(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir