• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yerin Altında İlk Sahur Heyecanını Yaşadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZONGULDAK - Rat Mahallesi`nde faaliyet gösteren özel maden ocağında çalışan gece vardiyası işçileri, Ramazan ayının ilk sahurunu gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı. Yerin yüzlerce metre altında, güç koşullarda kömür kazarak ekmek parası kazanan işçiler, maden ocağında sahur yapmanın çok farklı bir duygu olduğunu söyledi.

Ramazan atmosferini yaşayan işçiler, bir taraftan `karaelmas` olarak tabir edilen taş kömürünü kazarken diğer taraftan yanlarında getirdikleri erzakları tahtaların üzerine koyarak yer sofrası hazırladı. Daha sonra vardiya çavuşunun mesai arkadaşlarına sahur vaktinin geldiğini haber vermesiyle mola veren işçiler, kömür karası elleriyle domates, salatalık, soğan ve meşrubattan oluşan sofrada sahurlarını yaptı. Sahur azıklarını yedikten sonra hep birlikte dua eden işçiler, ocakta iş kazasına maruz kalmamaları temennisinde bulundu.

"MADENDE ORUÇ TUTMAK ANLATILMAZ BİR DUYGU"

Yerin altında oruç tutmanın büyük bir zevk olduğunu belirten 27 yıllık madenci İsmail Çelik (47), “Onbir ayın sultanı Ramazan ayının ilk günü yeraltında çalışıyoruz. Arkadaşlarla toplandık, sahurumuzu yaptık. Ekmek paramızı kazanıyoruz. Allah’tan bütün yeraltında çalışanlara kazasız belasız Ramazanlar diliyoruz” dedi.

Şenol Durmaz isimli maden işçisi ise yerin altında mesai arkadaşlarıyla Ramazan`a girmenin anlatılmaz bir duygu olduğunu ifade etti. Durmaz, “Burada arkadaşlar arasında daha tatlı. Neden bilmiyorum. Anlatılmaz bir duygu oluyor” diye konuştu. Diğer işçiler de ilk sahuru birlikte yapmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Ramazan ayında kazasız günler geçirmek için dua eden işçiler, daha sonra işlerinin başına döndü.

cihan

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir