• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
İlk Teravih`te Camiler Doldu Taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- İslam âleminin büyük bir heyecanla beklediği onbir ayın sultanı Ramazan ayı oruç ayını, Yurt genelinde yüz binlerce Müslüman camilere akın ederek Ramazanı teravih ve dualarla karşıladı. Mübarek Ramazan ayı, kılınan ilk Teravih namazı ve geceye kalkınan sahurla başladı. Bir ay boyunca manevi bir iklimin yaşanacağı bu ayda Müslümanlar oruç tutup, Rab`lerine bol bol ibadet edecekler.
 
Kuran- ı Kerim`in Ramazan ayında indirilmeye başlanmasından dolayı en kutsal ay olarak kabul edilen Ramazan`da Müslümanlar dün akşam ilk teravih namazlarını kıldı, oruç tutmak için de sahura kalktı.
 
Diyarbakırlı Müslümanlar da başta İslam Âleminin 4. Harem-i Şerifi olarak kabul edilen Ulu Cami, Hz. Süleyman Cami ve Nebi Camisi olmak üzere camilere akın ederek camileri doldurdu. Dün ikindi namazından sonra Ulu Cami, Hz. Süleyman ve Nebi Camisi`nin bahçe kısımları yıkanarak Müslümanların rahat, serin ve açık bir havada namaz kılmaları için hazırlandı. Ramazan ayının yaz mevsiminde denk gelmesi ve Diyarbakır`da havaların çok sıcak olmasından dolayı Ulu Cami, Nebi Cami ve Hz. Süleyman Cami`sinde Müminler namazlarını bir gün önceden namaz kılmak için temizlenen cami bahçelerinde kıldı.
 
Ramazan`da Kadir gecesi 14 Ağustos`a denk gelecek. Ramazan ayında 18 Ağustos Cumartesi son oruç tutulacak. 19 Ağustos Pazar günü ise bir aylık manevi iklimin ardından İslam dünyası Ramazan Bayramını kutlayacak. (Osman İçli-İLKHA)

 
 
 
 
 



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir