• DOLAR 32.563
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.492
  • ...
Ermenistan Suriye Ermenilerini Gündeme Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / dış haberler servisi
 
Dün kapalı bir toplantı gerçekleştiren Ermenistan Hükümeti Suriye`deki Ermenilerle ilgili konuları görüştüler. Novosti Armenia Haber ajansına bilgi veren Ermenistan Adalet Bakanı Hrayr Tovmasyan, Hükümetin bazı bölüm başkanlarına Suriyeli Ermenilerle ilgili talimat verildi, dedi.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Artem Asatryan bir çalışma grubu oluşturduklarını ve bu çalışma grubuna bakanlıktan bürokratların yer aldığını açıkladı. Bakan, Çalışma grubun önüne, Suriyeli Ermenilerin problemleriyle ilgili çalışma yapılmasını ve çözümler üretilmesi için hedef koyduklarını, söyledi.

Suriye`de yaklaşık 60.000 Ermeni yaşanmaktadır. Bunların yaklaşık üç bin, ikinci bir vatandaşlık için Ermenistan`dan talepte bulundular.

Öteyandan, bugün bir basın toplantısı yapan Kafkasya Enstitüsü Müdür yardımcısı Sergey Minasyan Suriyeli Ermeni mültecilerin Dağlık Karabağ`a yerleştirmesi gerektiğini söyledi. Siyaset bilimcisi olan Sergey Minasyan bu aşamada İran`ın çevresindeki durum Suriye`den dolayı biraz stabilize olduğunu vurguladı. Ayrıca Suriye`deki olumsuz gelişmeler Ermenistan`ın çıkarları için aykırı olduğunu söyleyen siyaset bilimcisi, eğer Beşar Esad`ın rejimi düşerse Türkiye`nin bölgedeki rolünün artacağını vurguladı.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir