• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
VATSO`dan Yolsuzluk Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yolsuzluk iddialarının merkezinde yer alan Van`ın en büyük ekonomik kuruluşu VATSO`nun konu ile alakalı yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili olarak daha önce yapılan soruşturmanın sonuçları hatırlatıldı.

 

Son günlerde yerel bazı yayın ve basın organlarındaki iddiaların hatırlatıldığı açıklamada, \"Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO)`ya atfedilen değişik ve gerçek dışı olaylardan bahsedilerek, Odamız hakkında olumsuz izlenim yaratılmaya çalışıldığı gözlemlenmektedir. Söz konusu haberlere esas teşkil eden açıklamalara kaynak olarak gösterilen ve daha önce odamızın çeşitli kademelerinde Yönetim görev ve sorumluluğu olan kişiler olması, yaratılmaya çalışılan ortamın son derece etik dışı ve gerçeklere aykırı biçimde oluşturulmasının gayreti içine girildiği görülmektedir\" denildi.

 

Yolsuzluk iddiaları ile ilgili yapılan soruşturma ve soruşturmanın detayları ile ilgili bilgi verilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: \"K Türü Yetki Belgeleri ile ilgili olarak Oda Üyelerimizden gelen şikayetler üzerine 08.05.2012 tarihinde Yönetim Kurulumuz idari soruşturma başlatmış, VATSO Yönetim Kurulu tarafından yapılan başarılı operasyonla söz konusu birimde yolsuzluk yapıldığı tespit edilmiş ve sorumlular hakkında Oda avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Akabinde 31.05.2012 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, 07.06.2012 tarihinde ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden teftiş istenmiştir. Her iki kurum müfettişleri tarafından Odamız K Türü Yetki Belgesi biriminde yapılan işlemler denetlenmiş ve 2008-2009 ve 2010 yıllarında usulsüz işlem yapıldığı tespit edilmiş, bu tespit ve müfettiş raporlarına istinaden 2008-2009 ve 2010 yıllarındaki görevliler hakkında 28.06.2012 tarihinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş, ortaya çıkan usulsüz işlemler hakkında Yönetim Kurulumuz kamuoyunu basın aracılığıyla bilgilendirmiştir.

 

Yönetim Kurulumuz K Türü yetki belgeleri biriminde meydana gelen usulsüz işlemlerle ilgili olarak, ilk günden itibaren konuyu kamuoyuyla doğru ve şeffaf şekilde paylaşmış, bundan sonra da tüm üyelerimize doğru ve şeffaf hizmet anlayışı ile destek ve yol gösterici konumda var olmaya devam edecektir. Söz konusu gerçek dışı haberleri yapanlar ve kaynak teşkil edenler hakkında da Odamızca adli merciler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacaktır.\" (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir