• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dereceye Girenler Ödüllendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`ne bağlı Veysel Belgin Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet yürüten okuma salonlarında okuyan bin öğrenci arasında yapılan bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Programda bir konuşma yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Okuma Salonlarında insana yatırım yaptıklarını söyleyerek, \"Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`ne bağlı Veysel Belgin Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet yürüten okuma salonlarında bin öğrenci ücretsiz dershane hizmeti görüyor. Veysel Belgin Gençlik Merkezi`nde 600 erkek öğrenci ve Kültür Merkezinde 400 kız öğrenciye eğitim verilmektedir. Her yıl bunların SBS başarılarını, etüt eğitimini, yeme, içme, yatma ve bütün ihtiyaçlarını hiçbir ücret almadan biz karşılıyoruz. Bu çocuklarımız Bingöl`ün çocukları. 7 ilçe, 5 belde ve merkezden gelen çocuklarımız. Hafta içi ve hafta sonu eğitim görmekteler. 100 kişilik yurdumuzda, restaurantımızda, spor tesislerimizde her türlü imkanlardan faydalanmaktadırlar. Her yıl 100`ün üzerinde çocuğumuz Bingöl dışındaki çeşitli liseleri kazanıyor. Toplamda her yıl 8. sınıftan sınava giren 350-400 öğrencinin yüzde 65`i bugüne kadar başarı ile kazandı. Bu yılki başarımız yüzde 70`in üzerinde. Bu Bingöl için bir kazanımdır. Bizim amacımız tabi ki Bingöl`ün fiziki altyapısını, üstyapısını tamamlamaktır. Ancak bununla birlikte insana yatırım yapmaktır. İnsanımıza fırsat eşitliği sunmaktır. Bunu da istikrarlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Arada bu çocuklarımıza bilgi yarışmaları düzenliyoruz. Yarım elma gönül alma adına burada başarı gösteren çocuklarımıza da `marifet iltifata tabidir` kuralından hareketle bir takım hediyeler veriyoruz\" dedi.

Program dereceye giren öğrencilere verilen hediyelerin ardından son buldu.

Bilgi yarışmasında; 1.olan Abdulbaki Ergörmüş`e tam altın, 2. olan Yusuf Taşçı ve Hakan Karagöl`e yarımşar altın, 3. olan Şerafettin Kalçık`a cep telefonu, 4. olan Ahmet Bozkurt`a çeyrek altın, 5. olan Nurullah Bayar`a MP4, 6. olan Osman Tartar`a MP3 hediye edildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir