• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Ergani`ye İki Cami Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Erganili hayırseverler Camii yapımı için kolları sıvadı. Daha önce hiç camisi bulunmayan ve bu yüzden vatandaşların uzak camilere gitmek zorunda kaldığı Şirinevler Mahallesine iki cami yapılıyor. Camilerden biri Çermik yolu üzerinde bulunan Yamaç Caddesinde Medine Camii ismiyle, diğeri Arif Biçen Caddesinde Hacı Emin Cami ismiyle yapılıyor.


Medine camisinin temeli ise bugün atıldı. Caminin iki katlı olarak yapılması planlanıyor. Alt katta Kur`an Kursu, üstünde de Cami yapılması düşünülüyor. Caminin yapımı mahalleli tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.


Caminin yapılmasına ön ayak olan hayırseverlerden Hacı Abbas Güzel, Mahallelerinde cami olmadığını ve bu yüzden uzak camilere gitmek zorunda olduklarını belirterek \"Mahallemiz kalabalık ve hiç camisi yok. Bu yüzden uzak camilere gitmek zorunda kalıyoruz. Çocuklarımız Kur`an dersi almak için uzak camilere gitmek zorunda kalıyorlar. İstedik ki bir cami yapalım ve mahallemizi bir camiye kavuşturalım. Biz Allah`ın izniyle bu hayırlı işe başladık, hayırsever vatandaşlarda bize yardımcı olurlar\" dedi.


Hacı Emin caminin temeli ise 10 gün önce atıldı. Cami ismini, arsayı bağışlayan Hacı Emin`den almış. Caminin 3 katlı yapılası planlanıyor. Alt katta taziye evi, ikinci katta Kur`an Kursu ve son katta da Cami yapılması planlanıyor.


Her iki caminin de yapımına hayırsever vatandaşların çabalarıyla başlanmış. Vatandaşlar, cami inşaatının biran evvel bitirilmesi için imkânı olan hayırseverlerin katkılarını bekliyorlar. Camiye yardımda bulunmak isteyen hayırseverler 0535 222 76 16 numaralı telefonla irtibata geçerek camiler hakkında bilgi edinebilirler. (Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir