• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Van Müftülüğü`nden Ramazan`a Özel Hazırlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İl Müftülüğü toplantı salonunda yapılan basın toplantısında Van Müftüsü Nimetullah Arvas, Ramazan ayı için yaptıkları hazırlıkları ve bu aya özel alınan tedbirleri açıkladı. Arvas, \"İrşat Hizmetleri, Camilerde Alınacak Tedbirler, İbadetler ile İlgili Alınacak Tedbirler, Kur`an Ziyafeti Programları, Sosyal Faaliyetler\" ana başlıkları adı altında bazı tedbirler ve hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Selam, Çok Yönlü Ele Alınacak
Arvas, \"Bu yılkı Ramazan ayında da Peygamberimizin \"Aranızda selamı yayınız\" Hadis-i Şerifi etrafında selam konusu ele alınacak ve selâmı sosyal hayatımızın merkezine yerleştirmeyi amaç edinen etkinlikler düzenlenecektir\" dedi.

Arvas, İrşat hizmetleri programında, \"Selamın Önemi, Selamın Adabı, Selamlaşmayı Yaygınlaştırmanın Önemi, Selamın Fert ve Topluma Kazandırdıkları, Sevgi ve Kardeşlik Bağlamında Selam, Çocuklara ve Gençlere Selam Bilincinin Kazandırılması, İnsan İlişkilerinde Selamlaşmanın Önemi\" konularına ağırlıklı olarak yer verildiği söyledi.

Ayrıca bu program kapsamında `Kardeş İl` projesinin de olduğunu söyleyen Arvas \"Kardeş il ve ilçeler de gündemimizde. Her il, başka ili kardeş ilan etsin. Biz de en yakın olan ilimiz olan Hakkari ile kardeş il olduk. Birbirimizi ziyaret edeceğiz kardeş il olarak. Bir de ilçelerde kardeş il olacak. Bu temayı önce müftülükler arasında tesir edeceğiz\" dedi.

Kur`an Ziyafeti Verilecek
\"Camilerde Alınacak Tedbirler\" kapsamında Ramazan boyunca bütün camilerde günde iki defa vaaz verileceğini belirten Arvas, \"Hem öğle namazında önce hem de yatsı namazından önce yetenekli hocalarımız sürekli orada sohbet verecek. Ayrıca, Sakal-ı Şerif Kadir gecesinde ulu cami ve ezberciler camisinde halkımıza açılacak. Bayanlara has mukabele programımız olacak. Saat 10-11 arasında 157 bayan personelimiz, 106 camide mukabele okuyacaklar. Diğer mukabele programları ise camilere göre değişiyor. Bu şekilde 348 camimizde genele hitap mukabeleler olacak\" ifadelerini kullanarak 5 Ağustos`ta saat 13.00`da Ulu camide Kur`an ziyafetinin verileceğini dile getirdi.

\"İftarı İsrafa Dönüştürmeyin\"
Ramazan`da sosyal faaliyetler de düzenleyeceklerini söyleyen Arvas, bu çerçevede huzurevi, hastane, hapishane, ihtiyaç sahibi öksüz,yetim, fakir ve engelli kimseleri ziyaret ederek imkanlar ölçüsünde ihtiyaçlarının giderileceğini belirtti.

Vatandaşları gösterişli iftar yemekleri vermemelerin için ikaz eden Arvas \"Vatandaşlarımızdan çok gösterişli iftarlar yerine diyanet başkanımızın da dediği gibi `iftarı israfa dönüştürmeyin.` Müftülük olarak ayın 14`ünde bir iftar yemeği vereceğiz. Amacımız çeşitli kesimleri bir araya getirmek. Ramazan boyunca Van kalesinde de organizasyonu bize ait, sosyal yardımlaşmanın üstlendiği 500 kişilik bir yemek verilecek\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir