• DOLAR 34.301
  • EURO 37.44
  • ALTIN 2918.73
  • ...
İstanbul Barosu Başörtülü Stajyer Avında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdeal Hukuk Dergisi Editörü Av. Şebnem Taşan Kurt, TV5`te Günden Yansıyanlar programına katılarak İstanbul Barosu`nun başörtülü stajyer avukatlara gönderdiği uyarı yazısını değerlendirdi.
Av. Taşan Kurt, " İstanbul Barosu meslek kurallarının 20. Maddesine aykırı olarak katıldığınız tespit edilmiştir, tarzında bir yazı göndermiştir. Bu tamamen hukuka aykırıdır. İstanbul Barosu bir disiplin cezası başlatmış durumdadır.` dedi.

Moralhaber`den Dursun Kapaktepe`nin haberine göre, `Başörtüsü avukatlık yapmanıza engel mi?` sorusuna Av. Kurt, şöyle cevap verdi: `Bir kişinin başörtülü olması avukatlık mesleğini yapmasını engelleyecek bir durum değil. Bu sadece başörtülü avukatların çalışmasının engellemek için yapılmış bir uygulamadır. Yasalda değildir`

İstanbul Barosu`nun hukuku yaygınlaştırıp avukatların sorunları hakkında bilgilendirmeler yapılması gerektiğini belirten Av. Kurt, `Baro tamamen kendi işinin dışında bir iş yapmaktadır. Bu baroların tamamen ideolojik bakışlarını yansıtan bir durumdur. Kanunların çok hızlı bir şekilde değiştiği bu günlerde baronun bilgilendirme ve kurs çalışmaları yapması gerekirken başörtüsü ile uğraşıyor. Başörtülü avukatlar ve stajyerler bu yüzden bir ayrıma maruz kalıyor.` diye konuştu.

Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir